Prost să fii să-ți iei PNI

Sunt pățit, fiți atenți la mine:

Bună ziua,
De curând am achiziționat o cameră PNI IP951W. Aceasta este conectată la internet prin WiFi, iar în rețea, folosind software-ul camerei, este conectat un PC care înregistrează.
Problema mea este, totuși, că atunci când internetul cade, software-ul camerei nu se mai poate conecta la ea. Deși atât camera cât și PC-ul respectiv sunt în aceeași rețea.
Ca atare, vă rog să-mi comunicați o soluție tehnică prin care camera PNI IP951W să fie înregistrată pe PC chiar și după ce cade internetul.
Cu stimă,
R.

Au trecut 12 zile, și probabil va mai trece o eternitate, nu asta contează, ci țeapa: îți iei niște camere de supraveghere PNI și hoțul sau cine-ți are treaba îți taie netul de pe scară, sau de pe stâlpul din apropiere, care este, oricum, în afara câmpului vizual al camerei, și tu nu mai filmezi nimic! Bașca, îți taie netul și-ți mai fură și camerele cu totul, dacă nu e nimeni pe acasă.

Asta mi se pare de cacao în tot sistemul pus la punct de PNI, că-ți introduce în sistemul de supraveghere video niște puncte de-astea de eșec catastrofal pe care, altfel, nu le poți controla.

Plus de asta, de ce am nevoie să-mi meargă netul, când filmez în rețeaua mea? Filmez la mine în grădină, n-are nicio treabă internetul cu mine, deci care-i faza? Și să nu mai spun de calitatea execrabilă a software-ului, care nu-și face deloc treaba și, dacă nu ești atent, nu mai filmează nici de-al naibii!

Deci nu, nu vă luați sisteme de alarmă sau sisteme de supraveghere video de la PNI, că nu mai sunt ceea ce erau odată (sistemele de alarmă sunt niște chinezării penibile, deosebit de ieftine, de zici că-s făcute pe vapor!), adică lideri în domeniu. Sunt nici măcar mediocri și decât să luați de la ei, mai bine dați bani la babele din bloc, că vă păzesc mai bine.

Și nu glumesc.

5 Comentarii

 1. Atti 28 septembrie 2015 la 11:11 - Raspunde

  Apoi daca nu pui si tu o intrebare inainte sa iti iei jucarii de genul – ce sa iti fac?

  PNY are faza aia cu dns dinamic – undeva pe cutie / flyer trebuia sa apara un username si o parola. Camera in permanenta incearca sa se conecteze la acel server. Amu sa lasam problema evidenta de securitate si intimitate, dar din pacate daca ii tai netul, softul o ia razna si nu mai face nimic.

  Solutia e dezactivarea ddns – la unele modele / firmware te lasa sa faci asta.

  • Robin Molnar 29 septembrie 2015 la 21:14 - Raspunde

   O să încerc să văd dacă-l pot dezactiva, deși nu țin minte să fi văzut opțiunea respectivă…

 2. paul 07 octombrie 2015 la 13:24 - Raspunde

  inainte de arunca asa vorbele ar trebui sa stii ca daca cade netul ,curentul , reteaua ta wireless (router) aloca un alt ip camerei deoarece ai ip dynamic.
  in cazul asta trebuie sa faci portforwarding (da un google) la ip-ul camerei in router ca la urmatoarea cadere de net,tensiune,etc sa se aloce acelasi ip camerei .
  vezi ce face ddns-ul din router (tot google-it) ,asta te ajuta sa poti accesa camera din afara retelei tale locale adica de pe net .
  dupa ce vei rezolva aceste chestii s-ar putea sa fii multumit de camera .
  PS detin aceasta camera si configurata corect e chiar buna pt supraveghere si daca ii setezi si motion detect-ul (din acel soft de cacat de care zici tu) vei primi si poze pe mail atunci cand cineva iti intra in spatiul supravegheat

  • Robin Molnar 07 octombrie 2015 la 15:25 - Raspunde

   1. “reteaua ta wireless (router) aloca un alt ip camerei deoarece ai ip dynamic.”. Fals, am pus IP static.
   2. “portforwarding (da un google) la ip-ul camerei in router ca la urmatoarea cadere de net,tensiune,etc sa se aloce acelasi ip camerei .” Nu e nevoie, că eu nu mă conectez direct la cameră și întocmai pentru a evita complicațiile este pusă să facă upload prin FTP.
   3. ” ddns-ul din router” nu e cazul.
   4. Dacă mă mulțumeam cu motion detect, foloseam un web cam.

 3. gigi 08 noiembrie 2015 la 21:58 - Raspunde

  pentru asta nu ai nevoie de net ?
  @Nu e nevoie, că eu nu mă conectez direct la cameră și întocmai pentru a evita complicațiile este pusă să facă upload prin http://FTP.@
  mai mult explicatii luminau problema.

  detin o asemenea camera legata la un router fara net, si nu am aceasta problema. are alte pacate:
  -antena slaba
  -sistem de prindere sub orice critica
  -soft de inregistrare naspa.

  dar nu se blocehaza

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.