Rasismul nu este adevăr!

 • E greu când ești prost precum unii dintre noi...
Waleriu Zoican Eu zic sa ii impuscam de la cel cu barba sura pana cel cu tata in gura..eu mam pregatit..suna cam rasist,dar am devenit nazis..deja platesc o gramada de bani taxe si impozite..acum sa mai puna angela inca ceva??stop..

Burlacu Catalin Sai trag la m cu refugiati ei cu tot

Safyr Bryliantul oameni bunii asta e sfarsitul lumii de aici vine razboi in toata lumea se implineste bibliaOvidiu Pop Perfect de acord cu acest fragment,jos cu refugiati,jos cu nenorociti din prlamentul european si cel romanesc

Waleriu Zoican Angela sa asteptat ca vin oameni calificati si cu pofta de munca..sa ridice economia germaniei..si a avut surpriza sa fie analfabeti si puturosi,si acum nu are ce face cu ei..trimite acasa fostii iugoslavi care o parte erau integrati si lucrau.
Floryn Botezatu Baaa nu le mai purtati de mila la criminalii aia la gunoaiele alea ca nici nu ai cuvinte cum sa le mai zici voi nu vedeti ca pana si copii lor sunt pusi sa faca crime , am vazut un video unnde un copil ii taia capu la unu ca cica era pagan si astia mai marii stateau langa el ssii sai fi vazut ce sa mandreau , astia trebuiesc pusi toti gramada si obomba sub iei cum fac si ei de altfel

Desigur, s-ar putea argumenta, cumva, că specimenele de mai sus au dreptate. Doar că, fiind vorba despre o filozofie rasistă, nu are cum să prezinte adevărul, că nici noi, supuși aceluiași test rasist, n-am trece.

La fel cum idioții exemplificați mai sus, cu nume și prenume, spun despre unii că sunt așa și pe dincolo, și alți rasiști spun despre noi că suntem hoți, leneși, țigani, proști etc. Și știm că nu suntem, sau, cel puțin, nu suntem mai leneși decât ei, sau mai hoți, sau mai țigani.

Neșansa este o certitudine, instabilitatea națională este accidentală, inevitabilă și cu efecte umane severe. Singura necunoscută în toată ecuația istorică este cantitatea de omenie pe care oamenii și-o dăruiesc unii altora. Iar, în condițiile în care avem de-a face cu 4 milioane de români plecați din țară, inconsistența noastră morală este jenantă.

Unde mănâncă patru guri, mai poate mânca una. Unde mănâncă nouăsprezece milioane de guri, mai pot mânca încă zece mii. Restul este vrăjeală panicardă de sorginte retardat-naționalistă. Evul Mediu s-a terminat de mult, hai să ne comportăm ca atare…

Și încă ceva, actuala problemă a migrației le-a dat multora șansa de a-și da arama rasistă pe față. Da, sunt de acord să nu primim prea mulți, dar sunt împotrivă să nu primim din motive rasiste. Adică, e OK să nu vrei ceva, orice, dar nu este OK să fii rasist.

Desigur, poți să spui că nu vrei pentru că ți-e frică de un potențial conflict social, este un argument valid. Dar să spui că nu-i vrei invocând evenimente de acum 500 de ani este rasism pur. Deci: libertatea de a vrea, sau de a nu vrea, este OK. Libertatea de a-l vrea pe unul mort, sau în suferință, sărăcie, nefericire, nu este OK.

S-ar zice că e destul de simplu, nu? Ei bine…

Deci nu, rasismul nu este nici adevăr, și nici un drept fundamental al omului.

Sursa foto

5 Comentarii

 1. Atti 27 septembrie 2015 la 19:31 - Raspunde

  Robin, de acord cu toate privind rasismul si Evul Mediu.

  Singura problema e una pe care din pacate europenii au dificultati in a o intelege – raspunsul la intrebarea: Omar sau Ali?

  Pana nu intelegeti de unde vine tot dezastrul din care fug oamenii aia – si de ce avem sansele de a reface la scara mult mai mica tot rahatul de care fug ei, cam degeaba toata filantropia si bratele deschise.

  • Robin Molnar 29 septembrie 2015 la 21:15 - Raspunde

   Desigur, o abordare bazată pe necesități ar fi de preferat…

 2. Xtall 27 septembrie 2015 la 19:45 - Raspunde

  Sunt 4 milioane de români plecați din țară dar sunt si vreo 7 milioane de asistați ramași.
  Ma cam îndoiesc pot sa mănânce prea multi, deja mănâncă 3 de la unul 😀 unul la 4.. vise.
  Mai bine s-ar duce si ar recruta ei profesiile unde exista lipsuri, sau sa pretindă un procent de calificați, ca de primit oricum o sa se primească, dar măcar nu e dracul asa negru, altfel, aia doar o sa îngroașe rândurile asistaților, pe vecie.

 3. Nautilus 28 septembrie 2015 la 12:21 - Raspunde

  Hoţii fură, leneşii chiulesc de la serviciu, ţiganii ciordesc, jefuiesc şi fac contrabandă, iar proştii votează.

  Niciuna dintre cele 4 categorii înşirate nu a impus cu forţa, împotriva statului şi a legii, hijabul, căsătoria aranjată la 12 ani şi crima de onoare. În privinţa asta, până şi ţiganii interlopi, cât erau ei de fioroşi, când s-au văzut faţă în faţă cu mascaţii au dat înapoi. Indienii musulmani, pakistanezii, arabii n-aveau asemenea scrupule şi au făcut-o. În UK şi Olanda şi cu puţin efort o mai fac şi prin alte părţi. Cu acordul tacit al oamenilor statului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.