Autonom și bloggerii

[Advertorial] Pentru că aș risipi multe cuvinte până aș reformula cerința celor de la Autonom rent-a-car pentru această probă de la Superblog, vă rog să-mi permiteți să intru direct în pâine:

Logo Autonom rent-a-car

Logo Autonom rent-a-car

Fiindca Autonom intelege nevoia de mobilitate a bloggerului mereu gata sa cerceteze lumea si s-o (de)scrie in stil 2.0, am sustinut evenimentele #prinSibiulmeu si Cluj Brands Tour. Cum vezi tu parteneriatul dintre Autonom si bloggeri pe termen lung? Ce ar fi de facut, cum v-am putea sustine noi si cum v-ar placea sa ne sustineti voi ca sa fie toata lumea fericita?

Să începem, deci:

 1. Cum vezi tu parteneriatul dintre Autonom si bloggeri pe termen lung?
  1. Cred că Autonom face exact ceea ce spuneam că trebuie făcut în relația cu bloggerii, cu o altă ocazie, și anume să sprijine inițiativele bloggerilor care, în schimb, vor sprijini inițiativele lor. Astfel, îmi permit să spun că oamenii sunt vârful de lance al colaborării dintre bloggeri și companii fiind, după părerea mea, un exemplu de urmat.
 2. Ce ar fi de facut, cum v-am putea sustine noi si cum v-ar placea sa ne sustineti voi ca sa fie toata lumea fericita?
  1. După cum spuneam mai sus, cei de la Autonom chiar își pun, în mod legitim, problema sprijinirii inițiativelor bloggerilor, ceea ce este minunat și admirabil. Iar acum, că am făcut precizarea de mai sus, să și răspund:
   1. Ce ar fi de făcut? Sunt multe de făcut. De exemplu, mie mi s-ar părea decent ca la fiecare închiriere auto, clientul să primească o broșură informativă (cred că se dă și acum, habar n-am, spre rușinea mea) care, pe lângă informațiile despre punctele de lucru Autonom din țară, să conțină și informații despre destinațiile turistice recomandate (eventual și de bloggeri) din  zonă, respectiv campanii sprijinite pe internet. Asta pentru că țin cont de clientul tipic al unor astfel de servicii.
   2. Cum v-am putea susține și noi (Autonom)? Cu pliantele de mai sus, care să informeze despre acțiuni Precum Muzeul Farmaciei din Cluj pe care încercăm să-l salvăm. Și sprijinind în continuare acțiunile bloggerilor, desigur. Sau cu o pagină dedicată pe blog care să spună în ce campanii s-a implicat compania, să le fie de exemplu și altora (care nu citesc blogul companiei, deci habar n-au).
   3. Cum v-ar plăcea să ne sprijiniți? Cred că mi-aș putea rupe din program să merg până la sediu și să fiu un “client misterios”. Și aș putea pune la pagina despre mine o adăugire de genul: “Eu folosesc servicii oferite de Vodafone, Cosmote, RDS, Autonom…”. Cu link, desigur.

Ca și note personale:

 1. Mi se pare civilizat să închiriezi o mașină, când ai nevoie, mai ales în orașele aglomerate unde n-ai parcare și vrei să pleci la munte sau la mare pentru câteva zile.
 2. Dacă mi-ar plăcea să conduc, cu siguranță aș închiria, ocazional, mașini ca să circul dintr-o parte în alta, să văd țara. La 24 de euro pe zi (cu toate taxele incluse) e super-ieftin.
 3. Din ce am văzut, tarifele sunt decente iar mașinile sunt curate și cu revizia făcută, ceea ce nu se poate spune despre multe mașini sau taxiuri de pe șosele.
 4. Cei de la Autonom nu-și tratează clienții ca pe niște vaci de muls, ci ca pe niște parteneri. E decent, dar trebuie menționat, că am pățit o fază nașpa cu unul pe care l-am închiriat (deci mașină și șofer) să-mi care niște nisip…
 5. De ce bloggeri? Pentru că, în general, ei exprimă perspectiva omului de rând. Bună, rea, cum este ea, după caz.
 6. Autonom rent-a-car a devenit cea mai mare companie de închirieri auto din România. Ceea ce spune multe.

Dragi cititori, spuneți și voi, nu este frumos când vezi că se poate să ai ai respect între prestatorii de servicii și clienți?

Scris pentru SuperBlog 2011.

4 Comentarii

 1. Mihai Todor 23 noiembrie 2011 la 20:50 - Raspunde

  24€ pe zi? Poate după ce oi câștiga la loto / sparge o bancă / da gaura la macaroană / etc, că până atunci fac parte din muritorii care nu-și permit excentricități de astea 🙂

  • Robin Molnar 23 noiembrie 2011 la 21:05 - Raspunde

   E cam o sută de lei. Într-o zi, poți da mai mult pe transport.

   • Mihai Todor 23 noiembrie 2011 la 23:07 - Raspunde

    Ai uitat să ții cont de faptul că mașinile încă nu merg doar cu aer, iar benzina și motorina sunt cam scumpuțe 😉

    • Robin Molnar 24 noiembrie 2011 la 08:05 - Raspunde

     Da, dar trei, patru sau cinci oameni care merg în același loc, în același timp… 😛

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.