Economisire: Panouri solare

La ce este bună lumina soarelui, atunci când vorbim despre economisire? La producerea atât a energiei termice, cât și electrice, atunci când această energie este captată de panouri solare.

Dacă vă numărați printre cei care susțin protejarea mediului înconjurător, dar și printre cei care își doresc cheltuieli aproape nule la facturi, atunci instalarea de panouri solare ar putea fi o investiție excelentă.

Panourile solare captează lumina solară pentru a produce energie termică și electrică, utilizând o resursă naturală inepuizabilă și gratuită. Ele pot suplini distribuitorii locali de energie pentru o bună perioadă din anul calendaristic, dat fiind clima pe care țara noastră o are. Mai mult, aceste echipamente sunt ușor de instalat și întreținut, iar durata lor de viață poate ajunge până la 25-30 de ani.

Cu toate că sunt folosite în cea mai mare parte pentru uzul casnic, panourile solare pot  ajunge să aibă și alte întrebuințări. Cei de la jurnalul.ro au descoperit, în materie de noutăți tehnologice, că acestea vor fi folosite în viitor în anumite procese industriale, în agricultură sau în legumicultură, precum și în infrastructura rutieră. Așadar, dacă gurile rele spun că panourile solare au un randament scăzut în ceea ce privește obținerea energiei, progresele din ultimii ani ne demonstrează contrariul, iar panouri solare eficiente și de bună calitate se găsesc acum pe piață, ieftin.

Cum se clasifică panourile solare?

Principala clasificare a acestor instrumente se face în funcție de tipul de energie pe care îl generează. Panourile solare care oferă o soluție alternativă pentru încălzirea apei menajere sunt panouri termice, iar cele care produc energie electrică sunt panouri fotovoltaice.

Astfel, dacă îți dorești să scazi costurile de întreținere a locuinței și să ai facturi reduse la curent și energie termică, atunci panourile solare pot fi o variantă eco foarte accesibilă. Poți să afli chiar tu mai multe informații despre cele două mari categorii cu ajutorul celor de la Top Panouri Solare. La ei, informația este structurată și cuprinzătoare, având răspuns pentru orice nelămurire întâmpini în acest domeniu.

E interesant de știut și faptul că în curând, persoanele fizice care dețin astfel se instrumente care captează energia solară vor putea vinde energia produsă operatorilor de distribuție la care sunt racordați, pentru ca aceștia să-și acopere pierderile de curent din rețele. Mai multe detalii despre acest subiect poți să descoperi și tu în articolul celor de la Știrile ProTv. Așadar, cu o astfel de inițiativă, investiția ta va fi amortizată în cel mai scurt timp.

Panouri solare pe un acoperis in doua ape

Ce se întâmplă cu panourile solare iarna?

Își continuă activitatea precum în restul anului. Acest lucru este posibil întrucât panourile solare funcționează pe bază de lumină, iar nu pe baza căldurii. Ele au nevoie de o îngrijire minimă în timpul sezonului rece, respectiv îndepărtarea zăpezii, pentru ca ele să funcționeze în mod optim.

Într-un articol publicat de cei de la Adevărul, auditorul energetic Cristian Simion este de părere că panourile solare funcționează mai bine în zilele reci, decât în cele toride, dovedindu-ne că părerile vehiculate sunt eronate în cea mai mare măsură.

Cu toate acestea, dacă soarele intră în nori și uită să mai iasă, este posibil ca problemele să apară rând pe rând. Atunci când intensitatea luminii este scăzută, volumul energiei nu mai este nici el unul eficient astfel încât electrocasnicele să funcționeze sau dușul să fie suficient de cald. În acest caz, fluctuațiile luminii emise de soare constituie principalul dezavantaj cu care aceste echipamente eco vin la pachet.

Pentru mai multe detalii despre exploatarea pe timp de iarnă a panourilor solare, poți să citești și aici despre cum funcționează panourile solare în plin sezon rece,

Care sunt însă beneficiile ?

Cei de la TPS au vorbit pe larg despre acest subiect, punând în evidență o serie de avantaje pe care panourile solare le aduc asupra mediului, societății și, nu în cele din urmă, buzunarului.  Astfel, vorbim despre bani economisiți și reduceri considerabile de costuri.

Este important de știut faptul că un astfel de instrument poate prelungi durata de viață a sistemului de încălzire cu care este dotată locuința, dar și că acestea sunt  autonome în ceea ce privește creșterile de preț ale energiei electrice. Cel mai important beneficiu este însă faptul că facturile vor scădea considerabil, cu până la 65% conform statisticilor oferite de către cei de la Top Panouri Solare.

Tot cei de la TPS au evidențiat mai multe beneficii legate de fiabilitate, mediu sau costurile pe care panourile solare le implică. Le poți descoperi chiar tu aici.

Cum se instalează panourile solare?

Dacă te-ai convins de tot ceea ce implică achiziționarea unui astfel de echipament eco, instalarea lui nu trebuie să te îngrijoreze. Ele pot fi montate pe orice tip de acoperiș care este înclinat în jurul valorii de 30 de grade. Dacă acoperișul locuinței tale este plat, nu îți fă probleme. Există suporturi suplimentare care îți vor permite să creezi acea suprafață capabilă să genereze energia necesară.

Cel mai important pas este poziționarea corectă a panourilor. Ai nevoie de un loc cu acces direct la soare, fără copaci sau alte obiecte care le-ar putea umbri. Fiindcă suntem în emisfera nordică, specialiștii recomandă direcția sudică sau estică pentru orientare.

Panouri solare montate spre sud

Este important ca panourile să funcționeze la capacitate maximă pentru ca așteptările de confort să fie satisfăcute în totalitate, de aceea bunele practici și recomandările specialiștilor trebuie să fie luate în considerare și, pe cât posibil, respectate .

Astfel, puteți înțelege mai bine procesul de montare urmărind acest material: https://www.youtube.com/watch?v=4O17oa5WtsY.

Dintr-o prea slabă înțelegere, subiectul panourilor solare a fost unul controversat la nivel național, într-un final autoritățile începând demararea unor proiecte care să susțină această inițiativă eco de instalare a echipamentelor care captează energia emisă de soare.

În final, dacă vă doriți să fiți informat despre tot ceea ce implică instalarea panourilor solare, despre cum funcționează, ce costuri implică sau cum pot fi montate, atunci puteți apela la Top Panouri Solare. La ei veți găsi întotdeauna răspunsurile la întrebările Dumneavoastră.

_________________________________

Nota bloggerului: Acesta este un articol sponsorizat, ceea ce este evident, și a fost publicat considerând că este de interes pentru aceia dintre Dumneavoastră care și-ar dori să facă mai mult pentru mediu și pentru ei.

Pentru mine, firește, articolul este de interes, de aceea am și fost de acord cu publicarea, întrucât în materie de panouri solare nici măcar nu știam de unde să încep.

Știam cum funcționează, știam că sunt bune și că randamentul panourilor moderne ajunge pe la 15%, poate 20%, dar habar nu aveam cine montează panouri solare și ce fel.

L.E. Românii care îşi pun panouri fotovoltaice primesc 20.000 de lei de la stat. A apărut Ghidul de Finanţare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.