În acest weekend are loc Microsoft App Challenge

  • Timotei Dolean, câștigătorul ediției precedente de la #appchallenge #cluj #2012
  • Petru Jucovschi le vorbește celor 250 developeri din cele 5 orașe implicate în #appchallenge #2013
  • Cristian Dascălu , gazda noastră de la #clujhub #appchallenge #winhackathon #cluj
  • Acum începe #appchallenge #cluj și nu numai (afișul de la intrare)

App Challenge este o competiție de programare organizată de Microsoft și are loc concomitent în cinci orașe (București, Cluj, Timișoara, Sibiu și Iași), scopul acestui hackathon fiind acela de a promova tehnologiile Microsoft și de a facilita dezvoltarea de aplicații pentru ecosistemele Windows 8 și Windows Phone 8.

Amu, mie mi-ar fi plăcut o aplicație care să șunteze sistemul TPM. Dar sunt conștient că așa ceva nu se poate face în doar patruzeci și opt de ore, așa că…

Revenind, dincolo de problema cu TPM, folosesc atât Windows 8 cât și Windows Phone 8 și-mi face plăcere, ceea ce ne aduce – de fapt – aproape de competiția sugestiv intitulată AppChallenge care, odată cu provocările dezvoltării software în doar un weekend, aduce și premii consistente pentru echipele care chiar își doresc un succes nebun.

Din notițele mele:

Cum ar veni, pe piețele vestice Windows Phone 8 este doar foarte puțin în urma iOS, iar aplicațiile principale internaționale sunt deja prezente, cu excepția clientului nativ de Instagram, dar cu 6tag, un client de Instagram mai bun decât clientul nativ de Android (și eu am fost surprins!). Pe plan local, principala lipsă este aplicația Zonga, dar am înțeles că se lucrează la ea, ceea ce mă bucură nespus, urmând să fie lansată cât de curând.

În fine, mă bucur foarte mult când văd oameni pasionați dispuși să-și sacrifice un weekend pentru a munci, pentru a crea ceva bun, frumos sau util în cadrul unei competiții acerbe și sunt curios câte dintre aplicațiile dezvoltate în cadrul App Challenge ne vor încânta și pe noi, consumatorii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.