Laptop pentru copii

În articolele anterioare (1 şi 2) am vorbit despre laptopuri pentru ea şi pentru el. Astăzi vă propun un nou laptop, de data aceasta pentru copil. Recunosc, l-am ales în special pentru băieţi, şi veţi vedea de ce.

Vă rog să remarcaţi, în primul rând designul elegant şi robusteţea laptopului Asus X59SL-AP222L, lucruri care îl fac potrivit atât pentru fete cât şi pentru băieţi.

Şi pentru că vorbim de un laptop trebuie să vă spun câte ceva despre microporcesorul său, un Intel Core 2 Duo T5450, cel mai puternic microprocesor Intel pentru sistemele de cost mediu. Nici nu pot să recomand un sistem cu un cost ridicat pentru că mai toţi copii sunt zvăpăiaţi şi, ca atare, riscă să-l nu-l aprecieze cum se cuvine sau, de plăcere, să ignore alte activităţi. Am certitudinea că acest laptop este alegerea potrivită, oferind un echilibru între performanţă şi preţ.

De obicei laptopurile din gama medie sunt făcute pentru toată familia şi sunt, din anumite puncte de vedere, mai robuste decât sistemele de lux.

Legat de laptopurile din gama de vârf, clasa de lux, pare incredibil că sunt mai sensibile, dar aici este o logică foarte simplă: cu cât un calculator este mai evoluat şi deci mai complex cu atât acesta este mai sensibil la şocuri, fluctuaţii de tensiune, paraziţi atmosferici, şamd. Desigur, aceste treburi nu sunt specificate nicăieri. Să revin la microprocesor.

Intel Core 2 Duo T5450 face parte din generaţia Merom-2M (generaţia de mijloc), funcţionează la 1667 de MHz şi are 2 MB de memorie cache, o memorie ultrarapidă dealtfel. Este bine de reţinut faptul că acest procesor are două nuclee, practic două microprocesoare identice în acelaşi cip. Când unul este ocupat celălalt este disponibil, ceea ce îi dă o anume forţă.

Laptopul dispune de 2 GB de RAM. Mult. Cam 3 CD-uri sau o jumătate de DVD. Este mult. Dacă vreţi mai mult, deşi momentan nu văd la ce, puteţi să extindeţi memoria la 4GB. În traducere liberă înseamnă cam aşa: mult cât vezi cu ochii!

Şi pentru că acest laptop este ales special pentru copii, care, după cum se ştie, se mai şi joacă, trebuie să vă povestesc şi de placa video. Acest laptop performant are o placă video de tip ATI HD3450 cu  256 MB de VRAM (RAM Video) de tip DDR2 la 800MHz. Mai mult, această placă video are suport pentru DirectX 10.1 şi, foarte important, Pixel Shader 4.1 (toate jocurile moderne necesită versiunea 4.0) precum şi OpenGL 2.0. Ca atare pot spune  că placa video este destul de performantă. În orice caz este mai performantă decât multe plăci video pe care le-am văzut, inclusiv a mea.

Cred că este evident că dacă acest laptop este potrivit pentru jocuri el este potrivit şi pentru internet, filme, şamd.

Acest laptop are, pentru internet, o placă de reţea de mare viteză, o placă de reţea fără fir şi chiar şi un modem, pentru situaţiile disperate. Mai mult sistemul dispune şi de un port PCMCIA pentru a vă oferi posibilitatea de a instala o placă de extensie. Amu nu văd ce aţi vrea să extindeţi la el, însă este un lucru bun că aveţi această posibilitate.

Unitatea optică este de ultimă generaţie, de tip DVD SuperMulti DL şi permite citirea şi scrierea la viteze mari a DVD-urilor. Hard disk-ul este generos, de 160 GB iar ecranul este de 15,4", cu tehnologie WXGA şi ColorShine, făcându-l potrivit pentru a putea fi folosit, spre exemplu, şi în aer liber, în zilele cu luminozitate sporită. Desigur, în casă este o delectare.

Eu unul, dacă aş avea un copil cu vârsta potrivită, l-aş cumpăra, fie pentru el, fie pentru toată familia. Cred că este un laptop echilibrat capabil să se ridice la aşteptările utilizatorilor. Desigur, nefiind un laptop de top (acesta constând doar 2194 de lei) copilul nu s-ar putea juca toată ziua, rămânându-i, astfel, timp şi pentru şcoală.

Acest articol este scris pentru SuperBlog 2008, concurs unde am avut ocazia să fac cunoştinţă cu multe produse de top.

8 Comentarii

 1. Anonim 27 septembrie 2009 la 12:56 - Raspunde

  B)

  e fain de tot

 2. speed 28 septembrie 2009 la 18:21 - Raspunde

  cat costa ? mult
  :X

  • Robin Molnar 28 septembrie 2009 la 19:33 - Raspunde

   😆 Nope, e chiar ieftinuţ în acest moment. 😆

 3. mariana 13 februarie 2010 la 15:25 - Raspunde

  cat costa acest laptop

  • Robin Molnar 14 februarie 2010 la 06:44 - Raspunde

   La momentul scrierii acestui articol (2008) acest laptop costa în jur de 1500 de lei. Cum nu se mai găseşte, poţi căuta o configuraţie echivalentă, la preţ echivalent. =)

 4. Adi care are si el ASUS 17 martie 2010 la 04:22 - Raspunde

  In primul rand, la cat e de greu, nu este potrivit pentru tineri.Copiii nu cred ca au nevoie de asa ceva.La lumina zilei mare lucru nu se mai vede,iar PCMCIA cred ca nu are,mai degraba ExpressCard.Unitatea optica se pare ca au nimerit-o,deoarece la mine inca mai merge dupa 3 ani,si cred ca nu a fost un accident.Asta avind in vedere ca marea majoritate a laptop-urilor au acelasi tip de unitate optica,la fel cum celelalte au LG.Ghiciti de ce.Autonomia este destul de buna(parca vorbeam de un notebook,nu?),in BIOS exista posibilitatea de calibrare a bateriei.Apoi merge foarte bine si fara baterie,aceasta putind fi tinuta la \’conservare\'(adica la racoare si doar 40% incarcata).Restul nu sint chiar asa de importante,cata vreme pentru jocuri cu 1500 de lei se poate achizitiona un sistem \’bunicel\’.
  Parerea mea.

  • Robin Molnar 17 martie 2010 la 12:34 - Raspunde

   =D Bine, ideal pentru copii este un EEE PC, dar pe alea nu prea merg jocuri. În schimb, sunt ușoare rău. =D

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.