Maturizarea unei piețe

Despre sistemele de tipărire CISS am mai vorbit, sunt acele imprimante și cerneli care, combinate, oferă soluții de tipărire mai ieftină pentru entitățile care au nevoie să nu dea o sută de lei pe zece mililitri de tuș de imprimantă.

Sistem CISS pentru imprimante HP

Sistem CISS pentru imprimante HP

Ei bine, recent am auzit una îmbucurătoare pentru România: piața de sisteme CISS s-a maturizat într-atât de mult, încât acum magazinul CISSMarket.ro oferă “Garanția de retur de 10 zile” pentru toți clienții săi. Ceea ce, ținând cont de specificul materialelor și, mai ales, al consumabilelor gen cerneală sublimare sau tonere pentru  laser, este o mare chestie.

De fapt, scriu asta pentru că inițial n-am crezut că sistemul CISS va prinde și în România. Am crezut că va fi doar o altă chestie bună, printre atâtea multe altele, care nu va prinde la noi din motive culturale, nu economice, nu tehnice, ci datorită unor cutume împământenite pe aceste meleaguri.

Și totuși, uitați-vă și voi, piața se maturizează, se diversifică și capătă încrederea de a se lupta cot la cot cu alte tehnologii, unele devenite deja clasice.

Este, dacă-mi permiteți următoarea parabolă, precum la supermarket, unde poți returna alimentele – privite ca și consumabile – dacă te-ai răzgândit.  Ceea ce, desigur, ar trebui să ne spună câte ceva. Și mă bucur că, măcar din punct de vedere al tehnologiei CISS, nu mai suntem leneșii clasei, și cred că orice tehnologice se maturizează și pe piața românească este un lucru bun, un avans al științei, tehnicii și civilizației pe aceste meleaguri.

Sper să citim cât mai multe asemenea vești!

2 Comentarii

 1. Dusmanul 11 iulie 2013 la 19:45 - Raspunde

  “Cartușe refillabile”? Really? Romgleza at its best 🙂

  Am vrut sa-mi iau si eu un sistem ciss pentru printat modele de aplicat pe tricouri. Bine de stiut pt. cand m-oi intoarce in tara 🙂

  • Robin Molnar 24 iulie 2013 la 07:35 - Raspunde

   Păi e logic, acesta este target-ul. 😉

   P.S. Aveți planuri de retur?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.