Nu orice plastic este o folie de protecție

Asta este, până nu dai banii pe prostii care să îți îngreuneze utilizarea telefonului mobil atunci când afară este lumină puternică, de exemplu așa cum este acum afară, nu te liniștești, ca să te uiți mai bine la calitatea accesoriilor pentru telefon.

La Nokia Lumia 520 pe care-l folosesc, la fel ca oricare proprietar responsabil, la smartphone mi-am luat atât o folie de protecție, cât și o husă de protecție, ca să-mi protejez telefonul de șocuri, după ce l-am scăpat pe gresia din baie și, deși nu s-a spart și n-a avut nimic, inima mi-a sărit câteva bătăi, de spaima pagubei., cu atât mai mult cu cât telefonul era nou-nouț, proaspăt adus de peste ocean cu doar câteva zile înainte…

Din păcate, n-am fost prea inspirat, atunci când am ales folia de protecție a ecranului și acum, pare-se, aceasta dezvoltă un fel de cataractă, adică o modificare vizuală a culorii, care tinde să devină transparent-lăptoasă, semn că polimerii din folie se degradează.

Să zicem că, de dragul binelui mai mare, nu m-ar interesa neapărat aspectul, dar problema este alta, și anume că atunci când sunt într-un mediu cu lumină puternică, din cauza foliei deteriorate, ecranul nu se mai vede aproape deloc, deși luminozitatea este la maxim și deși, fără folia proastă pe care o am acum, acesta se vede bine, chiar și în zilele însorite de vară.

Adevărul este că, oricum, atunci când am achiziționat-o, m-am gândit că o folie de protecție este ceva simplu, deci producătorul nu avea cum, pur și simplu nu avea cum să o greșească. În fond, ce poate fi atât de complicat la o folie de protecție a ecranului tactil?

Ei, m-am lămurit! Dacă designul este bun, dar materialele folosite sunt proaste, n-are cum să iasă ceva bun și durabil, de care să fiu mulțumit. De aceea se și vede un pic aiurea textul din fotografia făcută c-un alt telefon, pentru că folia aceasta, de o am acum, refractează lumina aiurea și ajunge să mă enerveze, că n-am răbdare să stau și s-o dezlipesc frumos. Ce-i drept, după ce am făcut fotografia demonstrativă de mai sus, am încercat să sfâșii folia de protecție de pe telefon, dar nu mi-a ieșit, și era să fac o altă boacănă, dar mai bine nu intru în detalii.

Deci da, în concluzie, deși poate pentru alții era evident iar pentru mine nu, folia de protecție contează să fie de o bună calitate pentru că, altfel, te încurcă și-ți face mai mult rău decât bine. Din păcate, la cei de la http://vetter.ro/ nu am găsit pentru telefonul meu, așa că va trebui să-mi fac timp și să mă documentez pentru altceva, ceea ce înseamnă că dintr-o problemă simplă, de alegere a unei folii pentru telefon, am ajuns să mă confrunt c-o problemă de timp.

Iar timpul este cea mai prețioasă resursă, acum risipită din cauza unei folii de doi lei, cu implicația logică aceea că prostia se plătește, fie cu timp, fie cu bani, fie cu ambele, ceea ce ar trebui să fie o lecție pentru oricine, oricând. Pentru că, uite, accesoriile proaste nu-și merită banii, te încurcă și-ți complică viața în mod nenecesar…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.