O țară de oameni cinstiți nu poate fi condusă de hoți!

  • Evoluția României, după parearea naivilor

Degeaba vă plângeți că se fură! Și voi furați! Sau, dacă nu furați voi, știți pe cineva care fură. Sau întoarceți privirea, atunci când se fură, furându-vă voi înșivă căciula! Sau vă furați viitorul îndopându-vă cu iluzii, încrezându-vă în oameni sau în zei inexistenți.

Hoții nu ne conduc așa, din neant, ci hoții sunt aleși să ne conducă într-ale furăciunii, pentru că, iată, se vede și din satelit cât de mult se fură în România!

Da, se fură păduri întregi! Dar voi credeți că porcii ăia cu ceafa groasă care fac bani din vânzări ilegale merg ei să taie lemnul cu mâna lor? Nu, au în subordine niște hoți mai mici care, la rândul lor, au niște hoți care taie și transportă pentru ei, iar ei doar plimbă hârtiile.

Vai, s-a uscat spicul de pe stema națională? Dar instalațiile de irigații cine le-a furat? Vai, s-au furat fabrici și uzine. N-am înțeles, erau așa, în pustiu, și au dispărut peste noapte și nimeni n-a observat decât atunci când era, deja, prea târziu? Dar angajații ce păzeau? Oare nu cumva își păzeau spatele, în timp ce fiecare își fura “partea”?

Și steagul UE de ce l-ați pus în poza de mai sus? Ca să ce? A venit UE și ți-a luat ție ceva din casă? Că mie mi se pare că este fix invers, că noi suntem campioni la furat din fonduri UE și că, de fapt, în poză trebuia să fie doar o jumătate de stâlp pentru steag, pentru că steagul, sfoara, metalul și celaltă jumătate de stâlp s-au furat.

Pentru că suntem campioni la furat, iar UE n-are nicio vină în asta. Dar voi, ca de obicei, credeți că altcineva este de vină. Mereu altcineva. Numai voi nu. Numai apropiații voștri nu, deși nu pot să explice dalele de beton din curte.

Nu, dragii mei hoți, nu, nu scăpați așa ușor și, dacă ați distribuit mizeria aia de poză, trebuie să distribuiți și această pereche de palme literare. Pentru că nimeni, niciodată nu a furat din România mai mult decât am furat noi. Pentru că oricine, întotdeauna, a avut nevoie de ajutorul și complicitatea noastră ca să poată fura.

Deci, dragii mei hoți, înainte de a da vina pe ghinion, neșansă și mereu abstractul “alții”, uitați-vă în oglindă, sau în jur, printre prieteni și cunoștințe. Pentru că, mă repet, o țară de oameni cinstiți nu poate fi condusă de hoți!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.