Orașul meu minier

[Advertorial] Pentru că eu nu glumesc atunci când vine vorba de minerit și pentru că nu avem atât de multe alternative pe cât ne-am dori, pentru mine jocul Orașul Minier alcelor de la RMGC înseamnă ceva, ceea ce se și vede din clasament.

În primul rând, sunt pe primele locuri din joc, dându-le la gioale unora care erau în joc înaintea mea, pentru că eu știu ce înseamnă viața într-o comunitate minieră. Și nu e de glumit, că oamenii trebuie să mănânce, să se îmbrace și să-și trimită copiii la școală. OK, peste noapte am căzut pe locul cinci, de pe locul al treilea, dar asta numai pentru că am strâns patruzeci de mii de lei pentru a-mi construi un cazinou. Ahahahaha.

Dar din acest punct de vedere, al dezvoltării, jocul Orașul Minier este simplu: trebuie să exploatezi minele și să construiești locuințe pentru ca oamenii să aibă unde locui și pentru a te putea extinde. Așa că am câteva sfaturi pentru cei care vor să se extindă și să mă bată la scor:

 • Să aveți mereu o rezervă de muncitori pentru a putea acapara imediat încă o mină. De exemplu, eu am în peste patru mii de muncitori în plus, că am dat mulți bani pe blocuri.
 • Gândiți mereu cu cel puțin un nivel de extindere înainte. De aceea am și muncitori în plus.
 • Oamenii au nevoie să fie fericiți sau, măcar, să nu fie nemulțumiți, altfel construiți degeaba locuințe, că n-or să vină nimeni să le ocupe. De aceea, le-am făcut școli, licee, primării, pompieri, tot ce trebuie. Chiar și cazinou le-am făcut, pentru că orașele miniere aveau așa ceva, în trecut.
 • Construiți, construiți, construiți. Pe cât posibil, dacă la un anumit nivel aveți de ales între o casă și un bloc, construiți blocul, deși este mai scump. Veți evolua în nivele mai repede.
 • Să nu vă fie jenă să rearanjați clădirile și drumurile din oraș, pe măsură ce vă extindeți. Eu le-am rearanjat deja de câteva ori.
 • Din motive de ergonomie, puneți clădirile care vă aduc bani pe lângă mine, în felul acesta colectarea este mai ușoară și nu trebuie să-i dedicați jocului decât un minut pe oră, maxim. Eu așa am făcut.
  • De exemplu, minele de aur produc trei grame de aur pe oră, iar piscinele produc niște bănuți tot într-o oră. Puneți-le unele lângă altele și faceți în așa fel încât să fie colectate toate odată.
 • Nu vă gândiți să fiți ultra-capitaliști. Dacă oamenii sunt nemulțumiți, nu vor ocupa apartamentele goale. De asemenea, dacă vă dezvoltați excesiv, fără a avea în vedere dezvoltarea armonioasă și durabilă, veți penalizați financiar, că oamenii cer Cămin Cultural și Pompieri și tot. Dacă nu aveți, plătiți. Dacă aveți, ocazional primiți bani. Destui.
 • Dacă nu aveți destui prieteni care să joace jocul, pentru a vă putea extinde faceți-vă prieteni printre cei care joacă deja.
 • Aveți grijă unde dați click și ce dărâmați, că uneori jocul se aglomerează și poziția mouse-ului este capturată cu un rând mai jos… Așa mi-am dărâmat o secție de poliție care se construiește în doisprezece ore.
 • Jocul este o simulare de 3D izometric, cum sunt jocurile de strategie în general și este foarte intuitiv. Ce nu este intuitiv este că uneori jocul este atât de aglomerat încât colectarea resurselor, din mină și de aiurea, este dificilă. Sau, de exemplu, mai are mici probleme de finisare, ca în video-ul următor.

Eu chiar sper să ajung pe locul întâi, dar tot țin să le urez mult succes tuturor jucătorilor.

P.S. Problema s-a rezolvat foarte prompt. Fain!

18 Comentarii

 1. roli 17 octombrie 2011 la 15:12 - Raspunde

  vin tare din spate sunt pe 100:D

 2. roli 17 octombrie 2011 la 21:19 - Raspunde

  accept:P

 3. marcel 01 martie 2012 la 00:20 - Raspunde

  am si eu nevoie de ceva ajutor …am nivel 5 dar nu pot sa ma extind sau sa construiesc altceva …adica ca si cand as fi la nivelul 1 si sunt toate blocate …am 16 vecini

 4. marcel 03 martie 2012 la 11:18 - Raspunde

  am pus mai bine de 15 de magazine de cadouri la 500/buc si am tecut si de 20 de vecini…..si cand ii dau la manangement oras imi zice ca am nivel 1

 5. marcel 06 martie 2012 la 20:42 - Raspunde

  uite un print…
  am facut si case multe in plus si tot ce puteam sa construiesc,paduri ,aprozar etc….toate combinatiile posibile …dar nu imi creste nivelul ca sa ma pot extinde si sa se deblocheze celelalte mine dde argint , aur utilitati si toate cele….in clasament tot nivel 1 este , dar sigur este un bug ceva ca la progres am nivel 5…si am incercat si pe inca 2 conturi de fb si la fel se intampla…nu creste nivelul acela in clasament:(

  • Robin Molnar 06 martie 2012 la 20:48 - Raspunde

   Păi nu poți să te dezvolți dacă nu le faci la oameni locuri de muncă. Ai 480 de locuitori apți de muncă, din care doar 30 lucrează.

  • Robin Molnar 14 martie 2012 la 08:13 - Raspunde

   Din ce văd eu acolo, progresul este la 9%. Ca să faci upgrade trebuie să ajungi la 100%.

 6. marcel 06 martie 2012 la 20:44 - Raspunde

  un forum ceva nu exista?….

 7. marcel 06 martie 2012 la 23:15 - Raspunde

  gresit .30 sunt disponibili si ceilalti 480 lucreaza(100 pt fiecare mina deci 300 numai la minele de piatra plus cate 5 la fiecare magazin )dar asta este acum asa si in plus altceva nu pot sa construiesc ca sunt blocate

  • Robin Molnar 14 martie 2012 la 08:16 - Raspunde

   Așa, scuze, mi-au fugit ochii.

   • marcel 14 martie 2012 la 20:49 - Raspunde

    le-am umplut de 5 oori pana la 100% deaia am in colt sus 5

 8. marcel 14 martie 2012 la 20:50 - Raspunde

  parerea mea:e un joc de 2 bani cu multe bug-uri si nimeni nu da nici-o explicatie …pacat ca ideea jocului este foarte reusita si imi placea

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.