Povestea cu ouăle de Paște

Nu mai știu dacă am povestit și asta pe blog, se prea poate să o fi făcut deja, dar niciodată nu mă pot opri din râs, gândindu-mă la acea dimineață de duminică de Paște de prin 1987.

Încă de la o vârstă fragedă am fost creativ și ingenios ca un laptop Sony Vaio. Să vedeți fază. Io nu mă pricep la ales ouă încondeiate astfel încât să câștig competiția ciocnirii ouălor, așa că, în după amiaza zilei de Sâmbătă m-am furișat în camera unde, pe masă, erau toate bunătățile.

Pe vremea aceea, mici fiind, foloseam acea cameră pe post de cameră de oaspeți, deci în general nu era folosită. Iar mie îmi plăcea cum era mobilată, ceea ce o făcea și foarte atractivă. Nu aveam televizor acolo, că așa erau vremurile atunci, dar gândindu-mă retrospectiv cred că acelei odăi luminoase și aerisite i-ar fi stat bine cu un Bravia. Dar să revin.

M-am furișat acolo, sincer să fiu, fiindcă mama nu ne lăsa să intrăm, să nu facem vreo boroboață cu mâncarea, m-am ascuns sub frumoasa față de masă din fir de mătase aurie cu maro și am luat toate ouăle încondeiate la rând, ciocnindu-le, ca să găsesc cel mai tare ou de iepuraș. Dacă aveam un Cybershot, făceam o poză imposibil de hazlie.

Măcar o dată am vrut să am eu cel mai tare ou din casă, așa că am spart toate ouăle, fără milă și fără să mă gândesc prea mult. Până a doua zi când, după friptura de miel cu usturoi pe care mi-o amintesc și azi, a venit timpul să ciocnim ouăle.

Mama a adus coșul cu ouă, s-a pus la masă cu noi, a luat un ou din coș, apoi încă unul și încă unul, după care și-a dat ochii peste cap de nervi, dar n-a spus nimic. Fiecare a luat câte un ou, deja spart, dar n-a zis nimeni nimic. Atunci mi-am dat seama că ăla care are oul întreg, când restul ouălor sunt sparte, este vinovat de ceva deoarece, când să ciocnim, mi-am scos oul întreg ascuns în prealabil pe sub masă, la care mama mi-a spus:

– Dă-mi să văd oul tău.

2 Comentarii

  1. Andreea 20 aprilie 2011 la 18:01 - Raspunde

    Eu in 1987 nici nu eram nascuta. Imi place foarte mult atmosfera din casa inainte de sarbatoarea Pastelui. E frumos sa stam toti sa vopsim oua. Eu in fiecare an m-am intrecut cu mama la cele mai frumoase oua. Cui ii ies cele mai frumoase. 😀 Este foarte amuzanta povestea ta. :))

    • Robin Molnar 20 aprilie 2011 la 21:29 - Raspunde

      Da, dar fiindcă am fost acolo mi se pare și mai amuzantă. =))

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.