Prima zi de Techsylvania (2018)

M-am dus de dimineață la prima zi de Techsylvania, să văd ce se întâmplă și ce se mai inovează în Cluj-Napoca și în lume. Și mi-a plăcut, dintre toate și cel mai mult, faptul că industria automotive evoluează în plină forță.

În mod deosebit, mi-au plăcut sistemele de asistență rutieră la care lucrează Bosch, din ce am văzut foarte utile și interesante și cu potențialul de a salva multe vieți, totodată ușurând activitatea șoferilor și ajutându-i cu expertiză acolo unde, poate, nu o au.

De asemenea, mi-a plăcut faptul că în Cluj-Napoca au intrat companii noi – acum la prima participare – precum și faptul că cele vechi și-au diversificat foarte mult portofoliul, iar tehnologiile au devenit vizibil mai mature. De unde acum câțiva ani erau câteva proiecte interesante, acum sunt zeci, și ai de unde alege, profesional vorbind.

Dintre vorbitori, am asistat doar la câteva prelegeri, care mi s-au părut mai apropiate de ceea ce-i de interes pentru mine, și prefer să țin ideile pentru mine, acestea constituind un avantaj competitiv de care intenționez să mă folosesc pe viitor, căci după astfel de idei-avantaj m-am și dus.

Prima zi de Techsylvania nu a mai avut atât de multe gadgeturi precum în trecut, gen HoloLens, dar a avut vorbitori mai buni, cu experiență semnificativă la nivel mondial.

Dacă nu aș fi prins cu treburi mai urgente, m-aș fi dus și mâine să mai fur câteva idei, pe care să mi se însușesc cu nesimțire, și pe care să le aplic fără jenă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.