Vinul moldovenesc este bun!

Pe fondul iminenței semnării acordului de liberalizare a pieței dintre Republica Moldova și Uniunii Europene, acord ce va fi semnat în Noiembrie la Vilnius, Rusia a interzis importurile de vin moldovenesc, pe motiv că acestea nu respectă nu știu ce standarde de calitate.

Campania de pe Facebook a celor de la Bastavan si Purcari Wines

Campania de pe Facebook a celor de la Bastavan si Purcari Wines

Desigur, Rusia acționează abuziv și încalcă toate tratatele comerciale pe care le are cu Republica Moldova, întrucât Comisia Europeană a semnalat, deja, faptul că nu este nicio problemă cu vinurile moldovenești, că nu se depășesc valorile maxime admise ale niciunor substanțe și că, de fapt, Rusia acționează incorect.

Amu, perversiunea mișcării este și mai mare, dacă ne gândim că e toamnă și că acum se coc strugurii în emisfera nordică, respectiv că acum companiile viticole au nevoie de bani de cules și procesat strugurii, iar România a rugat Uniunea Europeană să elaboreze un set de măsuri venite în sprijinul Moldovei…

Chiar și așa, companiile viticole moldovenești au început o puternică campanie de promovare pe Facebook, campanie prin care ne invită pe noi să luăm vinul cel bun pe care, din considerente politice, rușii nu-l mai vor.

Evident, particip la campanie din prima zi și, deși nu am găsit multe vinuri modovenești în Cluj, deși am gărit câteva, n-a fost nevoie să merg în magazinele mari pentru a mă putea desfăta domnește cu un vin bun.

Garling Collection Stradivari Alb Special Licoros, Fabricat în Moldova, 2011, alc. 16% vol

Garling Collection Stradivari Alb Special Licoros, Fabricat în Moldova, 2011, alc. 16% vol

La 28 de lei, un chilipir, am luat o sticlă de vin special licoros, superior, cu 16% alcool, Garling Collection Stradivari Alb Special Licoros, la 750 de mililitri, o nebunie de vin, plăcută atât pentru pasionații de vin, cât și pentru pasionații de coniac, un vin care mie mi s-a părut incredibil de bun pentru prețul său, comparabil ca senzualitate cu vinurile mai vechi de șase – nouă ani, ceva extraordinar.

Așa că fac apel și la voi, să beți un pahar de vin moldovenesc în cinstea democrației și a independenței de stat a Moldovei.

Plus de asta, nu cred că există vreun mod mai facil și mai plăcut de a face lumea mai bună, nu-mi pot imagina.

P.S. Desigur, moderația în consum este binevenită, fără excese bahice.

6 Comentarii

 1. alina 18 septembrie 2013 la 23:19 - Raspunde

  mi-e mila de moldoveni, daca pune UE-ul ochii si pe piata lor, mai bine sa ramana mici si ascunsi, ca altfel ca noi ajung si or sa bea doar chimicale

 2. Xtall 19 septembrie 2013 la 01:07 - Raspunde

  N-am nimic cu ei dar la chestia cu ajutorul nu știu cum se face ca mereu numai la alții când la noi anul asta o s-o dea in bara rău viticultorii, aia care plătesc taxe (http://www.agro-tv.ro/viticultorii-vranceni-se-plang-ca-nu-isi-pot-vinde-strugurii/)

  • Robin Molnar 19 septembrie 2013 la 07:47 - Raspunde

   Politicienii lor nu-s a;a de idioți ca ai noștri, cel puțin pe partea economică: știu că de acolo își trag șpaga…

 3. Laurentiu 20 septembrie 2013 la 00:35 - Raspunde

  Adica astia importa sau produc vodka aia infecta, de cea mai joasa speta, si nu accepta vinurile moldovenilor care sunt de o calitate foarte buna?! Sa le fie rusine, dau in comertul moldovenilor fara sa tina cont de nimic 🙂

  • Robin Molnar 20 septembrie 2013 la 08:35 - Raspunde

   Da, ei mai bine beau antigel și spirt, decât să bea un vin bun.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.