Scurtissime – 19 Septembrie 2013

  1. Ca să nu fie anoști ca de obicei, oamenii au citat versuri de muzică rap la știrile sportive. Vreo cinci minute.
  2. Campanie de amploare în România pentru susţinerea vinurilor moldoveneşti. Ne băgăm? Ne băgăm. Apropo de asta: Dorin Florea, primarul din Târgu Mureş: Dau spaţiu gratis producătorilor de vin din Republica Moldova, poate deschid şi magazin. Nu e prost primarul, nu e prost deloc, TVA-ul rămâne local, iar diversitatea produselor este bună pentru comerțul de acolo. Bravo!
  3. Recensământul ateilor. Apropo de asta, am primit ieri un SMS (medalion).
  4. Senatul francez interzice concursurile de frumuseţe pentru copii, după cazul fetiţei de zece ani care a pozat provocator pentru Vogue. Francezii sunt orice, numai conservatori nu. Problema lor este că aproape că se învecinează cu Olanda…
  5. Fantoma lui Ayrton Sena, spuneau unii. Mie mi se pare mai de grabă un tribut. Oricum, mi s-a ridicat părul pe o mână de la calitatea audio.
  6. Albania ar putea fi al 29-lea stat al UE. În sfârșit n-o să mai fim pe locul doi cei mai săraci europeni. O să fim pe locul trei și, când o să intre și Serbia, o să fim pe patru. Dar tot Albania o să fie pe locul întâi. Pe de altă parte, când o să intre Albania în UE, cred că o să dau o fugă până acolo, să mă simt și eu cum se simțeau ungurii când veneau la noi și totul li se părea la jumătate de preț.
  7. Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a decis în ședința de astăzi să amendeze două organizații care au manifestat împotriva organizării, la sediul Muzeului Țăranului Român, a unui eveniment care a implicat comunitatea LGBT. C-o mie de lei. Jenant. Cred că întâi ar trebui să amendăm BOR cu vreo douăzeci de miliarde de euro, dup-aia pe ăia mai mici. Așa, e fix frecție! Pe de altă parte, domnul Remus Adrian Oprea, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a luat 10,000 de lei amendă pentru că a spus adevărul:

    „Hidroelectrica este o societate de producție, nu de lăuze”, denumindu-le „fătuci care au făcut copii pe bandă rulantă și nu au mai dat de mulți ani pe la Hidroelectrica, plimbă aerul prin curtea instituției, pentru că sunt neveste și amante de șmecheri… eu ce să fac? Să dau afară inginerii care sunt în producție sau să le dau pe fetele astea care nu au mai dat de 4 – 6 ani pe la Hidroelectrica și care sunt, oricum personal TESA”.

    Digi24

    Din păcate, cei de la CNCD n-au ținut cont de faptul că un inginer poate fi extrem de pragmatic, în ciuda tuturor bunelor intenții. Ce concluzie trag de aici? Că dacă greșești, te-ai ars. În schimb, dacă o aci intenționat și te aperi după o carte plină de închipuiri, scapi mai ieftin. Așa să ne ajute Chtulu.

  8. Gaze mai scumpe de la 1 Octombrie. Nu le puteau mări și ei vara, când încă nu se scumpiseră toate? Nu, pentru că, de fapt, măsura este alta, nu aceea de aliniere a prețurilor, ci aceea de colectare a taxelor și accizelor. Or, vara consumul e redus, deci culegi ciuciu.
  9. 30 de fotografii unice ale trecutului. Aia cu „4. Annie Edison Taylor (1838-1921), prima persoană care a supraviețuit tentativei de a naviga pe cascada Niagara într-un butoi – 1901” ne învață că nici strămoșii noștri nu sclipeau în materie de inteligență.
  10. Pentru Ucraina, UE e mai importantă decât Timoşenko:

    UE are interesul ca Ucraina să fie stabilă politic şi economic, dar nu este interesată de un sistem autocratic după model belarus. Totuşi, dacă Ucraina vrea să se îndrepte spre Europa, trebuie s-o amnistieze pe Timoşenko. Germania este gata s-o găzduiască şi să-i ofere tratament medical. Guvernul de la Berlin a făcut această ofertă şi a venit vremea ca Victor Ianukovici s-o acepte. Perspectiva europeană este mai importantă pentru Ucraina decât Timoşenko.

    Deutsche Welle

    Mai de grabă, rămâne de văzut dacă Ianukovici va trăda sistemul bolșevic ce l-a adus la putere. Să nu ne trezim că, de exemplu, moare subit, ca Dej.

  11. În mare, femeile indience sunt de două feluri: extraordinare și celelalte. Tessy Thomas este o femeie extraordinară. Ca femeie, ridicarea în India este o poveste imposibilă, cu tot felul de obstacole și de abuzuri, povești atât de crâncene, încât femeile de succes ale Indiei nici măcar nu le spun, să nu ne oripilăm. Nici măcar nu-și mai plâng de milă!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.