Ciorbă de rață, cu legume și tăieței
Aseară eram complet lipsit de inspirație și nu știam ce să-mi fac de mâncare în acest weekend pentru felul întâi, că m-am plictisit de supe de pui, ciorbițe de tot felul și așa mai departe.
Dar inspirația mea a primit un nou înțeles când am văzut în Kaufland oase de rață, adică trunchi (foarte ieftine, evident că aproape fără carne), și mi-am amintit că n-am mai mâncat rață de foarte multă vreme, nici nu știu să mai spun de când. Așa că mi-am luat de o ciorbă/ supă de rață, măcar să-mi dreg pofta.
De cu seară am lăsat osul pe o farfurie plată, la decongelat și dis de dimineață, de cum m-am trezit (pe la ora 13,30) m-am pus pe gătit. Am pus osul la fiert, cu legume congelate (pentru borș românesc) și sare.
Apoi, când carnea era aproape fiartă, am pus niște suc de legume (roșii, ardei, morcovi, din Carefour) în loc de bulion sau pastă de roșii. Și am pus o lingură de Mirodenia (care, repet, n-are prostii prin ea), respectiv doi bulgări de tăieței din comerț, plus un pic de busuioc uscat și niște pătrunjel.
Și mi-a ieșit această ciorbă/ supă de rață:

Ciorbă/ supă de rață cu legume și tăieței: Am pus osul de rață la fiert cu legume de borș tradițional, niște pătrunjel și busuioc, am adăugat vegeta, suc de legume și niște tăieței.
Am mâncat două porții și nu mi-a venit să cred ce papagal am fost până acum că nu mi-am luat așa oase bune. Felul doi o să-l pun mâine, ca să nu ne aglomerăm. E de curcan.
Poate o sa incerc si eu reteta ta; am o rata, pe care am luat-o de decor pentru curte, insa decorul nu a fost chiar cel asteptat de mine, tinand cont de mizeria pe care o lasa in urma; prin urmare, m-am hotarat sa fac o fapta mai mult sau mai putin buna( mai putin buna pentru rata si mai buna pentru mine) si sa o fac fripturica ( acum tu mi-ai dat ideea cu ciorba); insa s-a apucat sa oua ( cred ca stia ce o asteapta) si momentan suntem prietene.
Nu uita că rața se face la foc mic timp de mai multe ore, dacă o vrei friptură.
2 porții de așa ceva plus felu’ 2? Bagi în tine ca-n vagon, bre…
Confirm ce spune Mihai. Eu ti-am dat retetele alea degeaba bag de seama. Degeaba mergi zilnic pe jos si pedalezi, daca ziua mananci atat de gras si de mult.
Adică voi spuneți că o ciorbă mâncată odată pe zi îngrașă?
Nu. zic ca nu stii sa mananci corect,iar portiile sunt mari. nu era mai simplu sa mananci un polonic si un pic de ciorba si o salata dupa? decat 2 farfurii (care nu stim cat de mari sunt) de ciorba?
Rața am curățat-o complet de grăsime, că doar nu sunt fraier să pun la loc kilogramele date jos până acum (în ritm de unul pe săptămână). Ceva, ceva tot fac bine, dacă slăbesc un kilogram pe săptămână, constant, acum fiind a cincea săptămână.
si masa grasa cui i-o lasi? cu totii slabim usor, dar este cumplit de greu sa dai jos din masa grasa. si crede-ma ca la cum mananci degeaba slabesti daca masa grasa depaseste indicele normal pentru corpul tau.
Păi scade, firește. Deja sunt la penultima cea mai mică gaură de la curea, iar pantalonii pe care mi i-am luat acum trei săptămâni și care atunci îmi veneau perfect acum aproape cad de pe mine.
Mi-e si frica sa te mai invit la mine ca abia ce ne-au crescut si noua bobocii de rata (au cam 1,5 kg). Acuma bati apropo sa tai una din ratuste?
=)) Nu sunt pretențios la mâncare.
O sa iti dau salata de varza (ca am varza de vara). In nici un caz sa nu te gandesti sa imbinam…spre exemplu rata pe varza…
Nu, nu mă gândesc. Fiindcă eu nu le-aș combina așa, ci aș face salată de varză și rață umplută la cuptor… =))