Ciorbă de rață, cu legume și tăieței

Aseară eram complet lipsit de inspirație și nu știam ce să-mi fac de mâncare în acest weekend pentru felul întâi, că m-am plictisit de supe de pui, ciorbițe de tot felul și așa mai departe.

Dar inspirația mea a primit un nou înțeles când am văzut în Kaufland oase de rață, adică trunchi (foarte ieftine, evident că aproape fără carne), și mi-am amintit că n-am mai mâncat rață de foarte multă vreme, nici nu știu să mai spun de când. Așa că mi-am luat de o ciorbă/ supă de rață, măcar să-mi dreg pofta.

De cu seară am lăsat osul pe o farfurie plată, la decongelat și dis de dimineață, de cum m-am trezit (pe la ora 13,30) m-am pus pe gătit. Am pus osul la fiert, cu legume congelate (pentru borș românesc) și sare.

Apoi, când carnea era aproape fiartă, am pus niște suc de legume (roșii, ardei, morcovi, din Carefour) în loc de bulion sau pastă de roșii. Și am pus o lingură de Mirodenia (care, repet, n-are prostii prin ea), respectiv doi bulgări de tăieței din comerț, plus un pic de busuioc uscat și niște pătrunjel.

Și mi-a ieșit această ciorbă/ supă de rață:

Ciorbă/ supă de rață cu legume și tăieței: Am pus osul de rață la fiert cu legume de borș tradițional, niște pătrunjel și busuioc, am adăugat vegeta, suc de legume și niște tăieței

Ciorbă/ supă de rață cu legume și tăieței: Am pus osul de rață la fiert cu legume de borș tradițional, niște pătrunjel și busuioc, am adăugat vegeta, suc de legume și niște tăieței.

Am mâncat două porții și nu mi-a venit să cred ce papagal am fost până acum că nu mi-am luat așa oase bune. Felul doi o să-l pun mâine, ca să nu ne aglomerăm. E de curcan.

13 Comentarii

  1. Maria 18 iunie 2011 la 22:18 - Raspunde

    Poate o sa incerc si eu reteta ta; am o rata, pe care am luat-o de decor pentru curte, insa decorul nu a fost chiar cel asteptat de mine, tinand cont de mizeria pe care o lasa in urma; prin urmare, m-am hotarat sa fac o fapta mai mult sau mai putin buna( mai putin buna pentru rata si mai buna pentru mine) si sa o fac fripturica ( acum tu mi-ai dat ideea cu ciorba); insa s-a apucat sa oua ( cred ca stia ce o asteapta) si momentan suntem prietene.

    • Robin Molnar 18 iunie 2011 la 22:28 - Raspunde

      Nu uita că rața se face la foc mic timp de mai multe ore, dacă o vrei friptură.

  2. Mihai Todor 19 iunie 2011 la 01:33 - Raspunde

    2 porții de așa ceva plus felu’ 2? Bagi în tine ca-n vagon, bre…

  3. ciresica 19 iunie 2011 la 17:23 - Raspunde

    Confirm ce spune Mihai. Eu ti-am dat retetele alea degeaba bag de seama. Degeaba mergi zilnic pe jos si pedalezi, daca ziua mananci atat de gras si de mult.

    • Robin Molnar 19 iunie 2011 la 17:25 - Raspunde

      Adică voi spuneți că o ciorbă mâncată odată pe zi îngrașă?

      • ciresica 19 iunie 2011 la 17:29 - Raspunde

        Nu. zic ca nu stii sa mananci corect,iar portiile sunt mari. nu era mai simplu sa mananci un polonic si un pic de ciorba si o salata dupa? decat 2 farfurii (care nu stim cat de mari sunt) de ciorba?

        • Robin Molnar 19 iunie 2011 la 17:32 - Raspunde

          Rața am curățat-o complet de grăsime, că doar nu sunt fraier să pun la loc kilogramele date jos până acum (în ritm de unul pe săptămână). Ceva, ceva tot fac bine, dacă slăbesc un kilogram pe săptămână, constant, acum fiind a cincea săptămână.

  4. ciresica 19 iunie 2011 la 17:35 - Raspunde

    si masa grasa cui i-o lasi? cu totii slabim usor, dar este cumplit de greu sa dai jos din masa grasa. si crede-ma ca la cum mananci degeaba slabesti daca masa grasa depaseste indicele normal pentru corpul tau.

    • Robin Molnar 19 iunie 2011 la 17:40 - Raspunde

      Păi scade, firește. Deja sunt la penultima cea mai mică gaură de la curea, iar pantalonii pe care mi i-am luat acum trei săptămâni și care atunci îmi veneau perfect acum aproape cad de pe mine.

  5. Molnar Bianca-Andreea 23 iunie 2011 la 11:18 - Raspunde

    Mi-e si frica sa te mai invit la mine ca abia ce ne-au crescut si noua bobocii de rata (au cam 1,5 kg). Acuma bati apropo sa tai una din ratuste?

    • Robin Molnar 23 iunie 2011 la 12:49 - Raspunde

      =)) Nu sunt pretențios la mâncare.

      • Molnar Bianca-Andreea 23 iunie 2011 la 12:55 - Raspunde

        O sa iti dau salata de varza (ca am varza de vara). In nici un caz sa nu te gandesti sa imbinam…spre exemplu rata pe varza…

        • Robin Molnar 23 iunie 2011 la 12:56 - Raspunde

          Nu, nu mă gândesc. Fiindcă eu nu le-aș combina așa, ci aș face salată de varză și rață umplută la cuptor… =))

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.