Crap picant cu ciuperci la cuptor
De mult timp n-am mai pus o rețetă, deși – evident – am mai gătit. N-am avut răbdare, iar alte subiecte mi s-a părut că au avut prioritate mai mare. Revenind, în weekend, cei de la real, – Hypermarket au avut o ofertă delicioasă: crap proaspăt, la 12 lei kilogramul.
Înainte să speculăm cum că peștele n-ar fi fost proaspăt, mi-am zis că e cazul să fac o mică filmare nevinovată cu camera ascunsă:
Revenind, peștele era la ofertă. Și tot la real,- am găsit și tocăniță de ciuperci la vrac, congelată, pe la șapte lei și ceva, sau pe acolo, kilogramul. Nu sunt un fan al ciupercilor, dar admit merg bine cu crap, așa că am luat o jumătate de kilogram, cu care am umplut peștele – după ce l-am curățat de mațe și de solzi – restul ciupercilor punându-le în tavă.
Am condimentat cu mult piper și un pic de boia iute și numai la ora la care aceste rânduri vor fi publicate, mă voi încumeta să m-apuc de el, făcându-i și o mămăliguță. În fine, poza e de azi-dimineață, când l-am scos din frigider numai pentru fotografiere.
Grăsimea din tavă a fost lăsată de pește, că eu am folosit doar puțin ulei de măsline, să aibă peștele pe ce sta până mai „slăbește”, fără alte grăsimi suplimentare.
P.S. Ce bine ar fi dacă ăștia de la real,- ar avea pe cineva care să curețe peștele, la cerere…
Iar vrei sa imi faci foame mare R….hmm mai stau putin si ma duc sa pap ceva!..arata bine rau ce ai facut acolo!
A fost și bun, nu doar frumos. 🙂