Sarmale dumnezeieşti

Vă povesteam mai demult despre nişte sarmale. Ei bine, de data asta le-am făcut eu (tata doar le-a împachetat) şi au ieşit dumnezeieşti. Din păcate, nu prea au ţinut, dar no, au fost bune cât au fost.

Sunt făcute cu mulă, excesiv de multă afumătură. Ăsta este secretul. Să foloseşti jumătate din carne normală (cu cât mai puţină grăsime), şi jumătate afumată, când dai carnea prin maşina de tocat. Mai mult, în loc de piperul simplu care se bagă am folosit condiment pentru grătar şi carne de porc. Cam la 1,5 – 2 kilograme de umplutură am folosit şi vreo 150 de grame de orez, că nu el e esenţialul.

Printre sarmale am pus nişte slănină, cârnaţ şi şoric, toate bine afumate. Vreau să spun că au fost foarte, foarte bune şi că, evident, se servesc cu smântână. Oricum, nu cred că mai apuc să fac prea în grabă.

2 Comentarii

  1. Florina-Alina 04 ianuarie 2010 la 16:15 - Raspunde

    Nasol fiecare mananca cum vrea si cum are chef.Poate ca sunt anumite persoane care nu pot manca atat de afumat.Eu cred ca in propria ta bucatarie esti sef si iti faci mancarea dupa gust.Fiecare om are gustul lui si asta in functie de pupilele lor gustative care sunt mai dezvoltate asupra unui aliment sau poate altuia.Si am mai observat ceva la tine esti tare,tare modesta 😀 .Nu vreau sa te superi pe mine dar cel putin eu asa cred.Imi cer scuze daca te-am criticat putin cam tare dar cred ca sti cum e cand nu ai ce face si lasi comentari pe anumite site-uri.Acum trebuie sa plec la shoping ca acasa ma-m cam plictisit .La revedere!

    • Robin Molnar 04 ianuarie 2010 la 16:17 - Raspunde

      😆 În general nu sunt mode[b]st[/b]. N-am de ce. Nu văd cu ce m-ai criticat, exprimând un punct de vedere. 😆 Oricum, afumat sau nu, am slăbit 17 kilograme în 2009… 😉

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.