Despre definiţia prieteniei

"Prietenia are tot atâtea definiţii câte interese sunt!"

Am observat că sunt diverşi oameni care încearcă să-ţi impună chestii, justificând că "asta fac prietenii" (în alt context folosirea expresiei este acceptabilă). Nu, nu accept această impunere. Prietenia există fără negocieri de genul acesta, că nu suntem la tarabă, ea există fără a fi impusă sau negociată, fără justificări sau intermedieri.

E ca iubirea. Ea poate exista sau nu. Nu este inătărită de justificări sau ngocieri. Pur şi simplu apare şi înfloreşte. Şi ştiu ce zic, am relaţii de prietenie care durează de mai bine de 20 de ani. Deci, după părerea mea, desigur, dacă îi impui unui om să facă o chestie (sau, din contră, să n-o facă) folosind ca justificare faptul că "aşa fac prietenii", atunci nu, atunci negociezi şi nu putem fi prieteni ci, cel mult, putem face un anume schimb, că deh, ăsta este scopul negocierii. Dacă suntem prieteni nu am nevoie să-mi justifici chestia asta. O simt. O ştiu. Iar dacă totuşi o faci, atunci te dai de gol.

4 Comentarii

  1. chichi 30 ianuarie 2010 la 02:12 - Raspunde

    prietenia este confortul de ate simti in siguranta cu o persoana, fara a trebui sa-ti cintaresti gindurile , nici sa- ti masori cuvintele .

  2. Anonim 14 noiembrie 2010 la 18:07 - Raspunde

    faina definitia =)

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.