Despre lenea emoţională

"Cântărind care este confortul emoţional oferit de persoana iubită, care se presupune că îţi este  cofindent şi cel mai bun prieten, unii oameni preferă să obţină acelaşi confort emoţional de la cel mai bun prieten care, coincidenţă sau nu, are sexul opus şi care, coincidenţă sau nu, nu este perosana iubită!"

Adică no, unii oameni preferă să înlocuiască calul cu măgarul sau merele cu perele, că, deh, este mai simplu şi mai avantajos din punct de vedere emoţional. Poţi să te dedici altfel şi ai şi libertatea de a zbura din floare în floare sau, după caz, din cactus în cactus, fără, însă, a pierde acel confort emoţional, lucru care, într-o relaţie bazată pe iubire, este imposibil.

Mie mi se pare o dovadă de lene emoţională, de genul "Vreau să am confort moţional, dar nu vreau să mă implic într-o relaţie" sau "Vreau să am confort emoţional, dar vreau să-mi şi trăiesc viaţa şi să experimentez". Şi cum întotdeauna cineva rămâne în urmă, în astfel de cazuri, preţul experiemntărilor şi al libertăţilor de tot felul este plătit, invariabil, de cel ce oferă confortul emoţional. Pentru că se implică.

2 Comentarii

  1. TNH 19 decembrie 2009 la 13:51 - Raspunde

    Citez: \”Nu există coincidenţe\”.
    Sper că ai înţeles ce vreau să spun. 😉

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.