Bestii care au scăpat nepedepsite

Am citit în Evenimentul Zilei o chestie care m-a revoltat rău de tot. Dar rău de tot, nu așa. Este povestea unei fete care, în urma unui șoc emoțional, a  surzit. Este, dacă vreți, povestea tristă a unui sistem de educație în care răul este înrădăcinat foarte adânc.

"Învățătoarea avea probleme psihice. Ne punea să învățăm pe de rost şi, dacă nu știam, ne dădea cu capul de tablă. Ne nedreptățea şi la note. […] La examenul de Capacitate a încercat să țină pasul cu ceilalți colegi: „Proful de muzică mi-a cerut să cânt. I-am zis că nu pot, că sunt surdă. Tot m-a pus. Am cântat «Eu sunt Barbu lăutaru’…». Ceea ce cântasem înainte să surzesc."

Ce urmează? Punem șchiopii să alerge și orbii să picteze? Mie mi se pare un exces de zel ceva de groază. Oamenii ăștia n-ar trebui să-și mănânce pensia, ci pâinea închisorii. Pfuai, sunt extrem de revoltat. Desigur, nimeni nu face nimic în povestea asta, de parcă autoritatea lor didactică este echivalentă cu Divinitatea.

4 Comentarii

 1. Ceapros 27 aprilie 2010 la 12:56 - Raspunde

  sunt foarte multe lucruri care merg prost in aceasta tara, de la invatamant la sistemul sanitar, politie si multe altele.Spre ex zilele acestea un om se ameninta ca se arunca de pe un pod, ca de obicei s-a adunat politia,ambulanta pompierii si restul populatiei.Ziaristii incercau sa-l convinga pe om sa nu se arunce iar unul din politisi ii zice: \”Arunca-te, nu cred ca ai curaj sa te arungi\” 2 min mai tarziu omul era jos intr-o balta de sange iar ambulanta facea tot posibilul sa-l salveze.Romania, tara de kkt

  • Robin Molnar 27 aprilie 2010 la 13:28 - Raspunde

   =D Apăi no, polițistul ăla avea o gândire sănătoasă, zic (se vede că țin cu ursul, da?). Adică ori o faci, ori lași pe altcineva. =D

 2. echipament laborator 28 aprilie 2010 la 04:00 - Raspunde

  Si noua, acum vreo 10 ani, in generala, ne mai aplica profesorul de mate niste lovituri peste ceapa sau in cap. Nu zic ca-i corect dar asa am invatat matematica mai bine :))

  • Robin Molnar 28 aprilie 2010 la 14:59 - Raspunde

   =D Pe noi ne executa elegant, în serie, cu serii de 3… =D

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.