Când rațiunea moare…

Adolescenta era însărcinată în 37 de săptămâni, tatăl biologic al copilului fiind, cel mai probabil, un bărbat în vârstă de 60 de ani, din localitatea Coroieşti, satul de domiciliu al adolescentei.

Sursa

Pe cuvânt dacă pot să înțeleg la ce anume s-a gândit boșorogul libidinos când a abuzat-o sexual pe fata de 12 ani. Oare s-a gândit la implicații? Sau la lege? Oare ce aspect i-a scăpat?

Adică, până la un punct, sunt dispus să-l creditez cu faptul că devenise senil și a dat în mintea copiilor, fiind pe aceeași lungime de undă cognitivă cu victima, ceea ce s-ar putea constitui ca circumstanță atenuantă, dacă se va demonstra că e senil. Dar, totuși, parcă e prea mult…

Ce fel de viață trebuie să fi dus pentru a fi sedus o copilă? În fond, dacă până la șaizeci de ani îți slăbește rațiunea, trebuie să rămână instinctul de om, de potențial bunic al fetei, trebuie să rămână ceva dincolo de grotescul acesta care a făcut mamă dintr-o copilă încă prea tânără pentru a avea buletin.

Aș vrea să cred că și dacă își pierde mințile din cauza degenerării sistemului nervos, într-un om mai rămâne și ceva pozitiv, uman, înălțător, dincolo de instinctele primare și animalice. Dar viața pare să mă contrazică și, pe bună dreptate, mă întreb:

– Oare așa să fie? Oare când rațiunea moare, spre capătul vieții, rămânem numai niște primate instinctuale, brutale în atitudine și bestiale în trăiri?

6 Comentarii

 1. TNH 30 decembrie 2011 la 01:11 - Raspunde

  Sunt o grămadă de bătrâni cărora nu le-a murit rațiunea. Trăiesc și mor lucizi, raționali, întregi la minte.

  Nu pot decât să-mi imaginez că cei ca bătrânul din știrea de mai sus au fost bestii toată viața și nu și-a făcut nimeni pomană să le crape capul până acum.

 2. mihaela 30 decembrie 2011 la 01:19 - Raspunde

  Le-a murit tot, mai putin ce trebuia: apetitul sexual 🙂

 3. Tasia 30 decembrie 2011 la 20:00 - Raspunde

  Dar si fata nu putea sa il bruscheze si ea mai tare? Ca doar era batran… in fine, imi pare tare rau pentru ce a patit…

  • Robin Molnar 31 decembrie 2011 la 12:43 - Raspunde

   O fetiță de 12 ani n-are forța unui moș de șaizeci.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.