Cât de greu poate să fie?

Cât de greu poate să fie să iei o piesă de la o maşină, de exemplu un senzor la pompa de injecţie sau cel de la ulei, să-l dai jos, să iei seria de pe el şi comanzi altul identic? Mai ales dacă eşti mecanic şi lucrezi la un service!

Se făcea aşa, ca prin coşmar, că am ieşit din parcare, dând cu spatele, am cedat trecerea şi am mers 50 de metri, după care, subit, bordul a înnebunit de tot şi a început să bipăie, în timp ce martorul (becul) de ulei pâlpâia, indicând o problemă gravă la maşină.

Interesant este că fenomenul apărea la depăşirea a peste 2000 de rotaţii pe minut şi nu se oprea la scăderea turaţiei. Am mers la piaţă şi când colo am ajuns la service, să văd care este problema. Să vedeţi ce frumos mergeam în viteza a patra cu 40 de kilometri pe oră, de credeam că se opreşte motorul, nu alta. Ca să am turaţia mică am luat nişte curbe cu a treia de, la un moment dat, s-a şi oprit, că no, nu puteam călca acceleraţia.

La service, după vreo o oră, a venit mecanicul, a zis că e ciudat şi că no, să mergem la sediu, să ne ia seria de pe piesa originală, să dea comandă de una identică pe care să o monteze Luni, după ce, în prealabil, am dat comandă de piesa (senzorul) care a fost montată, culmea, Vineri. Se pare că ei nu s-au uitat exact ce model de senzor este şi Vineri, motorul fiind cald, n-a făcut probleme…

E greu, domnule, cu disciplina asta a muncii…

4 Comentarii

 1. Mihai Todor 26 septembrie 2009 la 22:18 - Raspunde

  Nu bre, e România, unde, deși au început să apară și alte mașini în afară de Dacia 1310, tot există la fiecare service câte un nea\’ Mitică, expert renumit în toate, știind pe de rost piesele oricărui model de mașină existent. Adică, la calificarea sa, e suficient să audă sunetul motorului ca să îți spună ce are mașina. Deși tu credeai altfel, el o să îți explice, cu o convingere fermă, că acel computer de bord nu-i bun de nimic.

  • Robin Molnar 27 septembrie 2009 la 09:10 - Raspunde

   😆 Mecanicul cu pricina era destul de tânăr, aşa, de-o vârstă cu mine. 😆

 2. ocsike 27 septembrie 2009 la 12:42 - Raspunde

  Cand e vorba de senzori… mecanicii de pe aici nu prea se pricep… eu stiu pe cioneva care a schimbat de 2 ori un senzor pentru pornire la un VW… si tot a avut aceeasi problema … ii pornea masina doar cand vroia ea… masina

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.