Ce se întâmplă când iei lucrurile prea în serios?

Nu mai rețin exact ce cauză socială a solicitat implicarea mea directă și nemijlocită, dar cumva m-am pricopsit cu un abonament zilnic la un site ce zilnic are câte ceva de reclamat, ba că nu-i bine aia, ba că nu-i bine ailaltă…

Amu, să ai în fiecare zi, 365 de zile pe an, câte o petiție de viață și de moarte, arată că avem de-a face cu o sumedenie de cazuri patologice de păsători profesioniști și hiper-activi în domeniu reclamațiilor, petițiilor și… îndoctrinării.

Astfel, ei au conceput o listă cu colinde ofensive, care jignesc conștiința publică:

1. Baby, It’s Cold Outside pentru că duduia vrea să plece, iar ei îi face avansuri în continuare, după ce au petrecut toată ziua sau o parte din seară împreună. Desigur, orice femeie un pic mai nefe ar putea înțelege drăguțul și naturalul joc de-a seducția, dar no, este greșit să-i faci niște propuneri decente unei femei. Nu?

2. Grandma Got Run Over by a Reindeer, este o comedie ușoară despre cum bunica a fost atacată de un ren. Sângeros. Doar că bunica era cam băută și-și uitase medicația acasă, dar no, în mintea cui un astfel de scenariu ar putea părea plauzibil, deci ofensator? Cât de bolnav mintal să fii, să crezi că bătrânele ies din casă pe un viscol cumplit, în seara de Crăciun, bete criță și, culmea, să fie atacate cu sălbăticie de un erbivor?

3. 12 Days of Christmas, pentru că este o colindă despre ceea ce a primit, și nu precizează că a dăruit ceva, deci clar avem de-a face cu un egoism incomensurabil. Desigur, poate duduia respectivă a donat un rinichi sau măduvă sau a salvat de la moarte pe cineva și, în mod evident, a fost cuminte, deci în mod firesc merită foarte, foarte multe cadouri simbolice, dar no, este egoistă. Nu-i așa?

4. I Saw Mommy Kissing Santa Claus, pentru că tatăl este înșelat. Desigur, se prea poate ca tatăl să fie Moș Crăciun și ca, într-un moment de romantism, să-și sărute nevasta sub brad. Nu-i așa că e revoltător?

5. Do They Know It’s Christmas?, pentru că deși cântau pentru o cauză nobilă – foametea din Etiopia – cântăreții celebri ai anilor 1980 au făcut confuzii grave, în loc de “etiopieni” spunând “africani”, ce jignitor! Sunt sigur că bieții oameni care mureau de foame s-au simțit atinși în demnitate de confuzia creată!

Revoltător de stupid. Cum de nu le crapă obrazul când debitează așa ceva?

2 Comentarii

  1. ocsike 18 decembrie 2012 la 15:09 - Raspunde

    Bine că nu e în listă Colind by Truda… Aşa pot să îl ascult liniştit :))))

    • Robin Molnar 28 decembrie 2012 la 17:23 - Raspunde

      Da, păi ăia nu știu română, că altfel ni-l interziceau.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.