Cristian Ştefănescu o calcă prin porumb

A o călca în sens arhaic, precum calcă cocoșul găinile. Evident, prin porumb se petrece acțiunea. Văd că-i plac basmele și poveștile de adormit copiii, așa că nu o să-i fac pe plac ci o să-i spun că se calcă pe ea moralitate și etică. Sau, poate articolul era atât de subtil că nu l-am prins eu. În fine, faza e cam așa, lucru care m-a scos din pepeni.

Jurnalistul Cristian Ştefănescu vorbește într-un recent articol de pe Deutsche Welle despre cazul scurgerilor de informații confidențiale americane pe WikiLeaks, folosind expresii și formulări vădit denigratoare, precum:

"În fine: căţeluşul zgomotos WikiLeaks a tras perdeaua şi din spatele ei se vede că şandramaua înfiorătoare a vrăjitorului e cât se poate de umană."

Nu, nu pot fi de acord cu așa ceva. Faptul că slovenii au fost șantajați să găzduiască ilegal un prizonier de război, deținut de asemenea ilegal, este o informație relevantă. Faptul că nu UE ci SUA a cerut datele biometrice ale unor cetățeni români. Demnitari de rang înalt, de asemenea este o informație relevantă. La fel cum relevantă este promovarea tehnicilor de spionaj în rândul demnitarilor (calități incompatibile) sau cum pașapoartele biometrice servesc mai de grabă intereselor de securitate și control ale SUA decât României. Da, nu toate informațiile sunt relevante, total de acord, doar vorbim despre 250,000 de documente, dar, oricum, unele dintre documente sunt chiar critice.

Cred că românii au dreptul să știe care este prețul plătit de ei pentru a le fi aliați, slugi diplomaților SUA, nu întotdeauna mânați de interese patriotice sau democratice, ci mai de grabă de unele corporatiste. Mai ales din industria de atac și apărare (este ipocrit să spunem, industrie de apărare în cazul SUA). În fine, după părerea mea UE ar trebui să nu mai aplece urechea la ce spun papagalii americani și să facă un fel de forță continentală, cu armată și toate cele trebuincioase. În fond, împreună suntem foarte puternici și  nici nu trebuie să fim slugile nimănui.

Așa am o presimțire urâtă că viitorul o să ne muște de fund dacă nu ne băgăm mințile în cap…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.