Cruzime fără margini

Un cal bolnav a fost legat de o mașină și târât până la groapa de gunoi, unde a fost aruncat ca o coajă de banană de care te debarasezi cât se poate de firesc…

Nu știu câți dintre voi au călărit vreodată un cal, să vadă ce înseamnă să te conectezi mental la cal și calul să se conecteze la tine și să creezi o relație bazată pe încredere cu un animal puternic și inteligent!

Nu prea se poate descrie, fiindcă este ceva unic. Calul este un animal masiv, cu o greutate de minim o jumătate de tonă. Dacă ar vrea, ar putea omorî un om în mai puțin de o secundă. Mai ales când simte că cel care îl călărește este începător, acționând într-o manieră în care să anticipeze nevoile călărețului. Adică acolo unde greșește omul, calul acționează corect.

Ceea că mă aduce înapoi la subiect: să tratezi un cal cu o asemenea cruzime este impardonabil și este aproximativ cum ai maltrata un om bătrân și neajutorat. Și nu văd cum ar putea exista circumstanțe atenuante.

Din păcate, însă, calul nu avea cip (fiind cal țigănesc), deci vinovații s-ar putea să nu fie prinși. Ceea ce mă revoltă până peste poate. În fond, cip-urile nu sunt opționale la cabaline. De unde rezultă că cei responsabili de marcarea animalelor fac un pic o treabă de mântuială.

În fine, cum pot fi pedepsite bestiile astea?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.