Despre profesorii căzuți la titularizare

După eșecul de la Bac a urmat eșecul de la titularizare. Mă rog, nu sunt sigur că nu e invers: după eșecul de a păstra profesorii buni în sistem a urmat eșecul copiilor la Bacalaureat.

Unii au dat foile goale, pentru a li se păstra nota obținută anul trecut. Ce chestie! Cum vine asta? Mergi la examen și dacă nu scrii nimic nu-l pici, cum ar fi normal, ci ți se păstrează nota din anul precedent? Păi ce-i aici, ne jucăm bambilici?

Serios, cred că Ministrul Educației ar trebui să dea un ordin prin care să oprească abuzul acesta. Pentru că este un abuz: dacă nu știi, nu te duci la titularizare și aia e, dar dacă te duci și nu știi, e grav și trebuie să suferi consecințele.

Iar dacă dumnealui nu o să o facă, o să mă interesez eu cum pot să opresc abuzul (da, eu), contestând actul normativ care a instaurat asta, pe motiv de neconstituționalitate. Că nu e constituțional să nu fie toți egali în fața legii și a examenelor.

Greșesc?

11 Comentarii

 1. Daniela 21 iulie 2011 la 10:18 - Raspunde

  Am citit si eu despre asta ieri! Deci profesorii intrec elevii la “invatat”. Nu-mi venea sa cred ce citesc… Vrei sa te titularizezi dar nu inveti, cum vine asta?

 2. joita lucian 21 iulie 2011 la 11:30 - Raspunde

  Au fost o adunatura de ologofreni…..ma uitam la aia care contesta …rezultatele…..aia nici nu stia pe ce lume traieste…eu nu am fost un elev iminent…dar pe aia o bat la fund la cunostiinte despre literatura si eu macar recunosc ca am copiat pe rupte:))

 3. Dani 21 iulie 2011 la 12:47 - Raspunde

  Nu gresesti deloc. Daca “respectivul” a reusit sa ia 8 acum un an si de data asta nu e capabil sa scrie nimic pe foaie ar trebui picat si dat afara. E logic.

  Eu inca nu inteleg de ce se mira lumea ca au picat atatia la BAC.

  • Robin Molnar 21 iulie 2011 la 14:49 - Raspunde

   Nu, nu, eu ziceam invers: tot lua 3,50 iar acum, când a fost mai pe bune, a luat 7 și ceva…

 4. Alexa 21 iulie 2011 la 16:14 - Raspunde

  penibil….elevii ajung sa fie educati de persoane mult mai neinvatate ca ei

 5. ex-silentio 22 iulie 2011 la 00:49 - Raspunde

  Ăia care au dat foaia goală nu au aceleași drepturi ca ceilalți. La prima ședință publică au întâietate cei care au peste 7 la examen, apoi locurile titularizabile rămase vacante devin netitularizabile, apoi ăștia cu nota de anul trecut. Mă rog, cam așa ceva. Scrie în metodologie, dar nu mai știu exact. 🙂
  @joita lucian: “ologofreni”, “iminenți” ?!? Nu era nevoie să recunoști că ai copiat pe rupte, ne dăm și noi seama :)))

  • Robin Molnar 22 iulie 2011 la 11:27 - Raspunde

   Mie diferența mi se pare prea mică, ținând cont de alți parametri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.