Este bine!

Este un lucru bun că nu pot face o relamație penală la Parchet împotriva unei instituții de presă, și este un lucru bun că presa nu este obligată să-și divulge sursele:

Ionuț Anghel, decedat

Ionuț Anghel, decedat

Surse din interiorul anchetei au declarat pentru DC News că din datele existente până în prezent, analizele ADN arată că în probele prelevate din rănile copilului ucis nu a fost găsit ADN-ul niciunui câine dintre cei șase maidanezi acuzați că l-ar fi ucis pe Ionuț.

Astfel că prinde contur ipoteza conform căreia copilul în vârstă de 4 ani a fost atacat și ucis de un câine de luptă, după care cadavrul ar fi fost plasat în locul unde a fost găsit, pentru a se da vina pe câinii vagabonzi.

Informațiile nu au putut fi confirmate din surse oficiale. Iar în astfel de cazuri, de regulă, se fac analize suplimentare.

Marius Marinescu: a fost un câine de luptă

Fostul senator Marius Marinescu, actual Președinte al Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului, a confirmat pentru DC News această ipoteză, din surse ale Poliției.

DCNews

Nici măcar atunci când scoate știri din burtă:

 1. “Surse din interiorul anchetei au declarat pentru DC News că nu a fost găsit ADN-ul niciunui câine dintre cei șase maidanezi acuzați că l-ar fi ucis pe Ionuț.”
 2. “Fostul senator Marius Marinescu a confirmat pentru DC News această ipoteză, din surse ale Poliției.”

Din cele de mai sus, se naște întrebarea:

– De când orice terchea-berchea are acces la informații clasificate (secrete) în legătură cu o anchetă? Voi credeți că așa mergeți, întrebi un prieten și-ți spune?

În faza premergătoare începerii urmăririi penale, divulgarea de informații se pedepsește cu închisoarea, nu e nimeni nebun!

Bun, dar de ce ar face Marius Marinescu așa ceva?

Păi, pentru că a fost ales de aceleași ONG-uri care ne cer să nu eutanasiem câinii.

Ăia, nervoși, l-au sunat și i-au zis: – Fă ceva, sau te dăm jos! E logic? Are sens?

Marius Marinescu este tartorele unei organizații patronale a ONGurilor care sug bani pentru câini maidanezi din care plătesc salarii și chirii, nu mâncare la animale. N-are niciun interes să rămână fără obiectul muncii!

Pe lângă asta, conform site-ului organizației, Marius Marinescu este cel care a făcut presiuni pentru atacarea legii la Curtea Constituțională. Întocmai pentru a proteja maidanezii.

Și mai e ceva:

Prinde contur ipoteza conform căreia copilul în vârstă de 4 ani a fost atacat și ucis de un câine de luptă.

DCNews

Așa o fi? Atunci, la cald, medicul legist ce a zis? Ia să vedem:

“Cel mic nu mai avea nicio haină pe el. Erau sfâşiate de câini. Probabil că este greu de imaginat, dar copilul nu a fost muşcat, copilul a fost mâncat de câini. Deci, repet, mâncat de câini. La picioare i se vedeau oasele. Pe cap nu mai avea scalp. Jumătate de faţă nu mai era. Un obraz nu-l mai avea. I se vedea maxilarul. Deci, repet, mâncat de câini, nu muşcat. Era sfâşiat. Exact cum, probabil, mănâncă lupii sau leii din junglă, care vânează şi mănâncă alte animale. (…) Ce m-a şocat pe mine, când au venit părinţii la cabinet să-mi ceară să-i apăr, a fost o poză pe care mi-au arătat-o pe telefon. Aproape că n-am putut să mă uit. Nu înţelegeam care parte a corpului e. De fapt, era faţa”

Ring

Câinii de luptă nu mănâncă din carnea victimei, n-au timp să se ocupe de digestie, că luptă și sunt ocupați să rupă, să zgârie…

De aceea, mi se pare extrem de josnic ceea ce a făcut tartorele ONG-urilor de protecție a maidanezilor. Dar e logic că-i apără pe ăia de la care suge bani! De acee, hai să avem spiritul critic de a ne întreba de ce ar spune cineva ceva ca cele de mai sus, cine e și cum a ajuns acolo?

Este bine că presa are libertatea de a spune orice. Dar este rău să-și bată joc de victimele incidentului, apărând un interes perfid.

Adăugire ora 22: Parchetul General infirmă zvonurile privind decesul copilului muşcat de câini:

Toate zvonurile potrivit cărora Ionuţ Anghel a fost ucis de câini de luptă sau în alte condiţii decât cele declarate oficial, au fost infirmate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Procurorii spun că ”informaţiile vehiculate nu au la bază un suport provenind din materialul probator administrat până în prezent în acest dosar”, potrivit parchetului General.

L.E. Pentru cei cu memoria scurtă!

3 Comentarii

 1. daniel rus 17 septembrie 2013 la 07:57 - Raspunde

  Nu cred că un fost senator e chiar un terchea. Sunt mulți alții care nu au ajuns în postura de a-și putea face multe relații, dar care au acces la informații valoroase sau chiar la interceptări telefonice. Presa în general citează surse din interiorul unei anchete sau a unei instituții. Așa e la noi.

  „Câinii de luptă nu mănâncă din carnea victimei, n-au timp să se ocupe de digestie, că luptă și sunt ocupați să rupă, să zgârie…” au analizat stomacul unui câine și au găsit acolo carne din corpul copilului?

  Nu știu care variantă e mai aproape de adevăr, dar sper să se rezolve profesionist acest caz.

  • Robin Molnar 17 septembrie 2013 la 10:02 - Raspunde

   Din punct de vedere procesual sau al cercetării penale, un fost senator este un techea-berchea și nimeni n-are nicio obligație de a-i răspunde la întrebări.

   Vrei să-ți zic o fază c-un Pit Bull care a rupt o pisică-n două, la propriu, dar n-a mâncat-o? Mai am și altele.

  • Costin 18 septembrie 2013 la 22:11 - Raspunde

   Domnule Daniel Rus, judec din prisma unui parinte. Chit ca a fost un caine de lupta, chit ca a fost o haita de caini comunitari, sunt unul din cei care sunt pentru eutanasiere. De ce ? Pentru ca astazi am fost nevoit sa-mi feresc copilul de 5 ani din calea unui maidanez care se afla pe trotuar si manca, iar copilul meu a trecut prin dreptul lui si a fost in pericol. Eu unul stiu sa ma descurc in astfel de situatii, dar daca de exemplu era sotia mea cu copilul nu mai era doar o sperietura, era posibil ceva mai grav. NU AU CE CAUTA CAINII INTRE COPIII NOSTRI. PUNCT.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.