Fluierul: Hai să fim complet idioți!

  • Magazin Lidl complet gol

Celor de la Fluierul le cântă prin cap o melodie tâmpită și cineva trebuie să le ofere două perechi de palme, ca să nu le mai țiuie urechile!

POZA ZILEI: Boicot grecesc la magazinele germane LIDL. Nu vezi nici tipenie de om. ASA AR TREBUI FACUT CU MAGAZINELE IKEA DE LA NOI. Ikea tocmai a cumparat 36 000 de ha de padure la noi.

Fluierul

Unu la mână: Dacă și Lidl ar fi la fel de idiot pe cât se presupune, de către Fluierul, că sunt de idioți grecii, și Lidl va boicota Grecia și va scoate săptămâna grecească din tate cele 13,000 de magazine, sau câte o fi având prin Europa. Ia să fim noi mai puțin stupizi și să ne gândim ala, într-o doară, oare cine pierde mai mult?

Doi la mână, Ikea a cumpărat pădurile cu care universitatea americană Harvard și-a luat țeapă. Pe scurt, Harvard a cumpărat păduri în România, nu ca să le taie, că ăia nu-s crescuți la budă-n curte, ci ca să le țină. 36,000 de hectare. Pe care le-au cumpărat la de zece ori prețul, că i-au țăpit niște români. Când Harvard s-a prins, a renunțat la toate pădurile respective.

Practic, de unde acele 36,000 de hectare de pădure era protejate, peste noapte nu mai era așa de sigur ce va fi cu ele. Oricum, în legătură cu această cauză, la mai multe parchete sunt dosare în cercetare, iar unele sunt pe rol. Și e cam de cacao, că ăia de la Harvard au venit să ne facă un bine din care  să câștige și ei ceva…

No, după ce românii au stricat treaba pusă la cale de Harvard, iar universitatea s-a decis să-și retragă complet investițiile din România, pentru că trei români sunt în stare să strice tot ce-au construit trei milioane, Harvard a decis să-și recupereze măcar o parte din banii pe care i-a dat pe păduri. Bani care, desigur, au rămas în România.

Cum se face recuperarea banilor? Prin vânzare. Dar cine să cumpere 36,000 de hectare de pădure în România, legal? Verestoy Cherestea nu cumpără, ci merge pe la parchet, iar companii mari prin România nu prea avem, pentru că avem – în schimb – guvernări proaste sau de-a dreptul execrabile.

Revenind, cine are atâta bănet încât să cumpere atâta pădure? Poate Apple, și și-ar fi împachetat fiecare iPhone într-o cutie de lemn românesc lucram manual în China, sau ceva.

Trei la mână: nu sunt complet imbecil și nu cred că Ikea va căra lemnul în Papua Noua Guinee, la fabricile sale. Mai de grabă, tind să cred că dacă ministrul economiei n-ar fi complet oligofren, le-ar propune celor de la Ikea să-și deschidă niște fabrici la noi. Din cele 36,000 de hectare, cred că se pot exploata ecologic minim 200,000 de metri cubi de lemn. Suficient cât să se merite să deschizi câteva fabrici mai mici.

Oare suntem atât de complet de imbecili încât să mușcăm mâna care ne hrănește?

Patru la mână: dacă nu cumva avea vreo defecțiune electrică, magazinul era, de fapt, închis pentru că nu se văd luminile din magazin, mai ales neoanele lor cu temperatura de culoare de în jur de 7200K. Ceea ce se vede în partea dreaptă a clădirii, cam pe unde ar fi neoanele, este o miraculoasă invenție arhitectonică a lumii antice și se cheamă, în limbaj profan, luminator lateral. Sau geam.

5 Comentarii

  1. ice4you 23 iulie 2015 la 11:28 - Raspunde

    Nici un produs din Saptamana Greceasca, nu este importat din Grecia, deci Grecia nu castiga absolut nimic ba dimpotriva! Toata treaba asta este o chestiune de pur marketing, cat de pueril sa fi sa crezi asa ceva?!

    De aia din oferta Lidl a disparut denumirea de Iaurt in stil Grecesc, un lucru de care nemtii doar au profitat pana cand Grecia i’a reclamat si acum ii zice Iaurt Cremos.

    Ma opresc aici … ca nu m’am putut abtine cand am vazut ca aberezi din nou.

    • Robin Molnar 23 iulie 2015 la 11:36 - Raspunde

      Da, iaurtul în stil grecesc nu este produs în Grecia. Dar alte produse din Săptămâna Grecească sunt:

      1. Conservele de sardine, 4,49 sau 4,99, cele mai bune conserve de sardine din lume. Sunt 100% făcute în Grecia și sunt delicioase. Cele picante sunt grozave!
      2. Majoritatea băuturilor (Retsina, Mythos etc).
      3. Uleiul de măsline virgin, extra-virgin și extra-virgin eco. 100% Grecia.
      4. Conserve de specialitate, gen chiftele în sos etc.
      5. Amestecurile de fructe pentru desert. Grecia, dară.

      Da, sunt și produse care nu-s grecești, ci în stil grecesc, just. Dar sunt, probabil, mai puțin de 50% din ofertă.

      • Malin 23 iulie 2015 la 12:57 - Raspunde

        Ai uitat de tonele de masline grecesti ce se vand in cutii de tabla la supermarketuri si la vrac la buticul de la coltul blocului. Tocmai din cauza maslinelor astora io nu cred ca grecii sunt lenesi. Pana la urma tre’ sa munceasca cineva si in tara aia ca sa exporte masline 😉

  2. Malin 23 iulie 2015 la 12:40 - Raspunde

    Asa e si la Lidl in Spania inainte de ora 10:00 sau duminica 🙂

  3. ice4you 23 iulie 2015 la 18:27 - Raspunde

    Castigurile sunt germane 100% doar cateva din produsele enumerate de tine sunt produse strict in Grecia. Boicotarea lor de catre Lidl nu ar aduce nici o pierdere Greciei ci mai degraba tot nemtilor si retelelor lor de magazine.

    Malin prietene: nu toate maslinele din cutiile alea de tabla provin din Grecia. In ultima vreme pe la noi cel putin ajung masline din Italia si Spania. Oricum …. asa cum spuneam … pierderile grecilor in cazurile enumerate sunt absolut minore, marile castiguri intra tot in buzunarele supermarket’urilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.