Hai să ne mânjim cu un pic de manipulare pe la botic!
Să fim buni și să spunem că este o mică exagerare poetică? Oricum, cred că putem cădea de acord că aceasta este o manipulare grosolană, indiferent de ceea ce simțim despre acest proiect.
Să fim buni și să spunem că este o mică exagerare poetică? Oricum, cred că putem cădea de acord că aceasta este o manipulare grosolană, indiferent de ceea ce simțim despre acest proiect.
© 2007 - 2011 - Robin Molnar
Designed and Developed by Skat Design
Stai sa ma lamuresc si eu tu esti pentru exploatare…sau contra??
Păi să ne gândim logic: sunt dintr-o zonă minieră. Oare ce părere aș putea să am? =))
Habar nu am depinde care iti sunt interesele..deci da/ba?
Da, eu sunt de acord cu exploatarea de la Roșia Montană. Nu cred că pulifricii habarniști care vin după noi or să aibă mai multă cinste, pricepere sau inteligență în a face mai mult decât noi. S-a văzut la Bac.
Asta cu siguranta…eu unu merg spre o investitie nationala si sa exploatam noi nu altii!
Nu merge așa: Compania Națională a Huilei, Compania Lignitului Oltenia, Sidex Galați, flota…
Yap ..got the message
O exagerare poetica e in descrierea pozei :”Un iaz de decantare de 250,000 de tone, cu sase parti de cianura la un milion”. Asta de unde ai scos-o?
In studiul de impact al RMGC necesarul de cianura de sodiu(cantitatea medie anual calculata) este de aprox 12 000 t/an, in 17 ani e peste 200 000 tone.
Păi da, dar prin procesul de de-cianurare nu se pierde nimic? Cianura aia nu se descompune?
Mai mult, cianura reactioneaza cu alte elemente si se descompune in sute de compusi ce contin cianuri in diverse concentratii. In ciuda riscurilor ce le implica acesti compusi, operatorii minieri nu sunt obligati sa monitorizeze sau sa raporteze starea sau prezenta tuturor acestor substante chimice in mediu.
Una dintre probleme ar fi HCN-ul eliminat pe suprafata iazului de decantare si care este estimat de catre RMGC la o emisie zilnica medie de 134.2 kg HCN (peste 4ot/an), “reprezentând un real pericol pentru viata din zona, condtiile meteorologice putand duce la concentrarea acidului cianhidric la suprafata apei si migrarea aerului poluat în afara bazinului”.
Tu din moment ce sustii acest proiect ar trebui sa stii ce presupune 🙂 (macar din documentele RMGC)
Eu știu ce presupune, dar tu pleci de la premiza că nu aș ști, de parcă din tonele alea de cianură folosită, nimic nu se procesează…
D-le Molnar dvs.aveti impresia ca sunteti atat de invatat si experimentat incat le stiti pe toate si toti cei care vin dupa dvs. sunt niste prosti care nu stiu nimic si trebuie sa va aduca ovatii si sa va tina in cuvant. Este evident „interesul” de a avea un locusor de munca bine platit pentru a nu face nimic si a nu raspunde pentru faptele tale (tipic mentalitatii comuniste pe care o aveti si pe care am ilustrat-o mai sus). Iar pt. noi astialalti fraieri care nu ne-am dat seama din prima ca pozitia cuiva care sta intr-o zona miniera nu poate fi decat „pro exploatare” adica „cum puteam gandi altfel???, fraieri ce suntem” , NUMAI RESPECT!
1. Nu lucrez în domeniul minier.
2. Nu lucrez într-un domeniu conex sectorului minier.
3. Mi-am explicat clar și logic poziția.
Dacă vreți să mă insultați gratuit, doar prin speculații, ca acum, vă sugerez s-o faceți în altă parte, nu aici, întrucât eu nu tolerez gratuitățile.
Dacă, în schimb, aveți inteligența necesară de a folosi argumente, sunt deschis la orice fel de dezbatere.