Iarăși se fură cu legea-n mână

Drapelul României s-ar putea îmbogăţi în curând cu o coroană care va fi plasată deasupra stemei. Deputaţii jurişti au votat azi un proiect în acest sens, o iniţiativă care aparţine parlamentarilor din toate partidele.

Digi24 HD

Știți ce vor ăștia? Să schimbe toate documentele în care apare stema României, de la buletin la pașaport, și apoi să mai vândă hectare de steaguri noi, cu sigla nouă, pentru că nu se poate să folosim documente oficiale care nu folosesc sigla corectă a statului.

Nu am niciun dubiu că mai mulți prieteni de-ai parlamentarilor care au propus prostia asta au tot interesul să se schimbe încă o dată documentele și steagurile și n-am niciun dubiu c-ar trebui să ne strângem în București, în fața Casei Poporului, cu câte-o furcă și un bidon de benzină.

Și-apoi, vizavi de prostia asta, mie legea mi se pare incorectă, pentru că Parlamentul poate schimba stema țării, fără consultare populară prin vot. Cine știe, azi-mâine ăștia ne schimbă steagul țării dintr-un tricolor într-un steag roșu, c-o seceră și-un ciocan, sau ne pun niște cătușe pe stindard sau, poate, vreun vultur cu mâna întinsă, la cerșit…

Cum ne-aș șade nouă cu așa simboluri naționale de mizerie?

Nu, nu există nicio justificare pentru care să modificăm simbolurile naționale, alta decât că niște șmecheri vor să ne mai jupoaie încă o dată de bani. Azi-mâine, dacă nu suntem atenți, or să ne ia și sângele din vene…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.