Odată și pentru totdeauna!

Vreau să fie foarte, foarte clar: nu mai intri la închisoare dacă furi o găină (citiți comentariile de aici). Codul Penal din 1966 (sau 1965?) era stupid, intrai la închisoare dacă furai o pâine s-o pui pe masă. Codul Penal mai vechi nu știu ce spunea, că nu-s avocat.

Acum, nu se mai intră la închisoare din prostii de genul acesta. Adică da, se face anchetă, se caută vinovatul, dacă nu este prea dificil, dar în cazul daunelor mici, procurorul o să claseze cazul pe motiv că dimensiunea prejudiciului nu este în măsură să afecteze siguranța și ordinea publică.

Deci dragi idioți, dacă n-ați citit noul Cod Penal, înainte de a deschide gura-n public, puneți mâna și citiți-l, chiar dacă este plictisitor. Eu, de exemplu, am urmărit în mare procesul dezvoltării noului Cod Penal, cel recent intrat în vigoare, măcar cât să nu mor prost, eventual și să-mi știu și drepturile.

Deci nu, nu avem oameni în închisoare pe motiv că au furat o găină. Avem oameni care au intrat la închisoare pe motiv că, zi de zi, ani de zile, au furat câte o găină. Asta-i altceva.

În fine, vă rog eu frumos, nu mai fiți idioți și nu mai folosiți argumente demne de anii 1990 care, din fericire pentru noi, sunt demult apuși.

Și, bonus, în România nu faci închisoare dacă nu poți să-ți plătești datoriile. Deci, atenție, nu mai veniși cu argumente invalidate de modernizarea societății românești. Nu faceți decât să arătați că sunteți niște imbecili lipsiți de cultură generală.

E clar?

2 Comentarii

 1. Malin 21 mai 2015 la 22:14 - Raspunde

  Codurile penale europene sunt si mai flexibile. 9 din 10 tari prefera sa evite anchetarea gainariilor. De exemplu in Spania nici macar nu se ancheteaza furturi mai mici de 300 de euro pentru ca i-ar costa mult mai mult ancheta si pentru ca magazinul e obligat sa-si faca ceva asigurare.
  Ba mai mult atat timp cat nu se dovedeste ca ceva s-a facut cu premeditare sau cu recidiva se evita condamnarea la inchisoare chiar si in cazul accidentelor rutiere cu morti.
  Chiar am avut ocazia sa povestesc cu un politist local in 2010 pe tema romanilor ce fura de pe aici si mi-a zis omul ca de multe ori primeste sesizari de la supermarketuri si ca printre hotii prinsi sunt si romani si ca a intalnit romani care aveau in haina un salam si o bagheta de paine si pe care i-a lasat sa plece returnand marfa supermarketului pentru ca e de inteles ca omu’ ala a furat de foame.

  • Robin Molnar 28 mai 2015 la 08:54 - Raspunde

   Mi se pare corect.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.