ICR promovează cultura – a domnului Varga, adică

Deși nu a aprobat niciun proiect de marketing cultural pentru anul în curs, ICR a sponsorizat un profund gest de cultură și a publicat o lucrare despre modernizare și cultură, scrisă de însuși domnul Andrei Varga, președintele instituției.

Jeg ce dă pe dinafară

Jeg ce dă pe dinafară

Să fiu sincer, n-am citit decât o parte din introducere (ISBN: 978-973-577-640-4). Sună bine, este formulată corect, are idei. Dar cam îmi stătea în gât morala faptului că, a-l asculta pe domnul Varga vorbind despre modernizare, este ca și cum l-aș fi citat pe Adolf Hitler, scoțând din context un pasaj despre libertățile arienilor și l-aș expune ca pe unul mai generalist.

Să-l citesc pe domnul Marga vorbind despre modernizare, e ca și cum l-aș savura intelectual pe Lenin cu revoluția sa modernizatoare. Nu se poate așa ceva, nu se face, nu merge.

România, în timpul domniei lui I.D. Sîrbu

România, în timpul domniei lui I.D. Sîrbu

Am văzut că domnul marga a publicat câteva lucrări la Biblioteca Academiei (Române, n.r.). Mi-a sărit inima în gât. Cum, un astfel de imparicopitat cultural a ajuns membru al Academiei Române, singura instituție pură din România? Din fericire, nu.

În fine, vreau doar să spun că indiferent de cultura unui om, dacă n-are o etică sănătoasă și principii ferme, nu valorează nimic. Iar domnul Varga și-a demonstrat, deja, nulvalorea.

Nici nu știu cum de nu-i e rușine să facă o asemenea mizerie, o insultă la adresa tuturor celor care mai creează ceva cultură în țara asta.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.