Incompetență la Institutul Diplomatic Român…

Institutul Diplomatic Român am senzația că a devenit un fel de coadă de topor a Rusiei în România, iată de ce:

Institutul Diplomatic Român a concediat șase cercetători – conf. dr. Armand Goșu, conf. dr. Florin Diaconu, conf. dr. Andrei Șiperco, conf. dr. Alin Ciupală, prof. dr. Ovi­diu Bozgan, lect. univ. dr. Bogdan Antoniu – pe considerentul că aceștia nu respectă prevederile Codului Muncii privind numărul maxim de ore muncite într-o săptămână. Concluzia aparține Curții de Conturi, care arăta, în urma unui control, că angajații aveau contract de muncă și la o altă instituție de învățământ superior, în speță Universitatea București, iar prin însumarea acestor contracte se depășea durata maximă a orelor de muncă admise de legislație. […]

Contactat de RL, directorul IDR, Dan Petre, susține că nu există tensiuni personale care să fi dus la desfacerea contractelor de muncă, iar decizia a fost luată după definitivarea raportului Curții de Conturi. Deși ar fi putut contesta raportul în instanță, aceasta nu a făcut-o.

România Liberă

Deci cum? Putea contesta raportul în instanță dar n-a făcut-o? Dar ce fel de lider este acela care poate lupta pentru dreptatea subordonaților săi și, totuși, n-o face? Ce fel de autoritate morală mai are acesta? Ce fel de călăuză s-a dovedit a fi?

Ținând cont de mai recentele declarații ale unora dintre cei demiși, încep să cred că serviciile secrete din Rusia acționează în România pentru limitarea vocilor publice care grăiesc împotriva intereselor neofasciștilor de la Moscova.

Practic, îl suspectez pe Dan Petre de o formă de trădare, prin aceea că în loc să protejeze vocile lucide, preferă să le închidă, și că în loc să găsească soluții legale, pentru că are atribuția aceasta, tace și se ascunde sub un auto-indus maldăr de bălegar al neputinței.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.