Jungla asigurărilor

După părerea mea, toate locuințele construite legal și obligatoriu de asigurat, conform legii, trebuie să beneficieze de despăgubiri în caz de catastrofă, cum e și normal adică.

Se pare, însă, că Angela Toncescu, șefă peste sistemul de asigurare a locuințelor, este de altă părere, spunând că toată lumea trebuie să plătescă, după litera legii, dar că asigurările nu vor fi plătite pentru cei care locuiesc în zone de risc. Sursa.

Cu alte cuvinte ăia plătesc degeaba.

Sigur, înțeleg fundamentul economic al deciziei, întrucât mi se pare justificabil, dar parcă ceva nu e OK și situația zonelor de risc ar trebui analizată mai în profunzime. Dacă oamenii ăia plătesc, au dreptul la despăgubiri, conform normelor din asigurări.

Acum am și eu o întrebare:

– De ce asiguratorii ascultă de un ordin ilegal?

6 Comentarii

 1. TNH 11 august 2011 la 21:53 - Raspunde

  Aha, deci primesc bani de la cei din zone cu risc, dar nu dau înapoi când are loc evenimentul. Păi atunci de ce îi mai spune asigurare, n-ar trebui să se numească “donație către firmele de asigurări”?

 2. joita lucian 13 august 2011 la 18:05 - Raspunde

  Mie asta cu asigurarile mi se poare o prosteala fara precedent eu de ex stasu la et 4 intr-un bloc de 8 cand vre-o data …o sa vina apa peste mine la sfarsitul lumii=))

  • Robin Molnar 13 august 2011 la 18:07 - Raspunde

   =)) Da, păi noi stăm la etajul 6. Și mă îndoiesc de despăgubiri în caz de glaciațiune…

 3. joita lucian 14 august 2011 la 11:48 - Raspunde

  Daca vrei sa ma crezi nu mi-am facut asigurarea…de ce sa le fac buzunarele la stia mari…ca sa respecct legea?…prefer sa fiu outlaws:))

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.