La Jandarmeria Montană Straja…

Miruna Inel, salvator montan în cadrul formației Salvamont Lupeni, a fost bătută, sâmbătă dimineață, la ora 2:00, în barul Taho din stațiunea montană Straja, de un cunoscut interlop din Lupeni, Constantin Sorin Palesică.

Totul, sub ochii unui jandarm montan, Sorin Moldovan, aflat în ziua lui liberă. Pe filmare se poate vedea cum fata leșină de la pumnii încasați, iar câteva secunde mai târziu este bătut și DJ Dinu, angajat al barului respectiv. În tot acest timp, jandarmul montan fumează și bea bere cu infractorul, aflându-se la aceeași masă cu el.

Vocea Străzii

Cum este asta: un jandarm montan st și se distrează cu un pușcăriaș violent bătător de oameni. Pentru că, desigur, acesta este lucrul moral și normal pe care trebuie să-l facă un jandarm, chiar și-n timpul liber, să se împrietenească cu toți golanii, să socializeze cu ei și, când oameni firavi își iau bătaie, să stea liniștiți la masă, pentru că cinstea și profesionalismul funcționează doar în timpul programului și numai cu cine nu ți-e prieten.

De la un golan precum Constantin Sorin Palesică nu am pretenții, am avut de-a face, până acum, cu prea mulți ca el. Pur și simplu, n-ai ce să ceri de la el, altceva decât să nu iasă în public cu apucăturile lui. N-ai de ce, el tot gorilă o să rămân toată viața, nici nu-și dă seama de ce. Nici nu vede unde a greșit și, e clar, a făcut pușcărie degeaba, că nu a învățat nimic bun acolo.

În schimb, de la un jandarm atât de cunoscut pe plan local, iar aici mă refer la Sorin Moldovan, se impune să am pretenții, mai ales din cauza notelor bune pe care le are din punct de vedere profesional.

Se vede, totuși, că la Straja Jandarmeria Montană funcționează altfel decât în Parâng sau decât în alte stațiuni. Nu trebuie să aperi cetățenii – chiar și-n timpul liber – când aceștia își iau bătaie, nu? Iar Sorin Moldovan a primit prime, sporuri și comandări diverse pentru buna treabă pe care o face.

Se vede și pe filmare cât de bună. Adică, trebuie să fii bun de inimă și să rămâi calm când o fată își ia două babastârci și pică precum frunza de toamnă, în timp ce DJ-ul, un om firav și deloc violent, își ia și el o felie de omor nemeritat…

Totuși, o întrebare am și eu: pe noi, pulimea, cine ne apără?

Pe fată n-o cunosc, dar cu DJ Dinu am lucrat, într-o vreme, la aceeași discotecă. Omul are o poveste atât de tristă, că-…

Posted by Robin Molnar on 6 Februarie 2016

1 Commentariu

  1. andrei 07 februarie 2016 la 09:19 - Raspunde

    Ioi ce animale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.