Lege și fărădelege

Medicamentul numita Avandia și ale sale derivate, folosite în tratamentul diabetului zaharat de tip 2, au fost retrase de pe piață, considerându-se că sunt 70% șanse să crească riscul de infarct.

Pe lângă aspecte precum: știau de zece ani că este un pericol, dar zeul profit le-a făcut cu ochiul și l-au lăsat pe piață, se pare că mai este ceva: în România încă mai sunt farmacii care-l vând. deși el a fost retras, oficial, de pe piață.

Cum distribuitorii au putut retrage doar stocurile oficiale ale farmaciilor, stocurile neoficiale și „nu întotdeauna controlabile” conținând în continuare acest medicament periculos. Deși legea spune că este interzis la comercializare.

Așadar, în toată povestea asta eu văd un lung șir de ilegalități comise de importatori, distribuitori și farmaciști, și nicio măsură eficientă și rezonabilă de rezolvare a problemei. Așa că întreb: oare ce este de făcut? Oare cum este posibil să ai medicamente pe stoc, pe care să nu le poți justifica?

10 Comentarii

  1. Joita lucian 11 noiembrie 2011 la 13:22 - Raspunde

    In comertula asta barbar…crezi ca se mai tine cont de ceva…si la medicamente si la alimente e la fel…din ce in ce mai rau! setea de bani!

  2. Mihaela 11 noiembrie 2011 la 13:55 - Raspunde

    Si nu este singurul medicament de acest fel care se comercializeaza ilegal, mai ales in farmaciile de la comune sau din oraselele mici unde nu prea-i controleaza nimeni. Solutia ar fi sa devina omul constient ca poate muri daca mai cumpara astfel de medicamente, pentru ca cei care le au pe stoc tot o sa le dea „pe sub mana”.

  3. Luisa 11 noiembrie 2011 la 16:02 - Raspunde

    Vrei sa te tratezi de ceva si dai in altceva. Sau te procopsesti cu amandoua. In momentul in care sistemul economic actual este indreptat doar catre profit si in momentul in care etica in afaceri ramane doar ceva ce e studiat in carti dar nu si pus in practica- la ce altceva sa te astepti?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.