Mi-am găsit tigaia mare!
Nu faceți ca mine. Tot timpul mi-am spus că trebuie să fiu mai atent la ce și unde pun, când sunt în bucătărie, iar după faza asta se pare că încă nu m-am învățat minte.
Ieri, de exemplu, căutam o tigaie mare prin bucătărie, știind sigur că am pus-o pe undeva pe acolo, dar pe care am folosit-o ultima dată cred că anul trecut pe vremea asta, sau ceva de genul.
Ei bine, am găsit-o cocoțată undeva foarte sus, în cămară. Și am mai descoperit ceva: uleiul se poate transforma într-o gelatină foarte densă, dacă îl uiți în tigaie suficient de mult timp, ca mine:
După frumoasa culoare se vede că a fost un ulei de calitate, românesc 100%. În fine, păcat de tigaie, că acum trebuie s o arunc, dacă nu o pot curăța ca lumea.
Toarna apa clocotita in ea si las-o asa vreo jumatate de ora. Apoi incearca sa pui detergent lichid si sa o freci cu o periuta nu foarte tare… E tocare de nervi sa freci mult si cu blandete, dar mie de obicei imi iese sa scot fara sa zgarii petele de ulei intarite de pe… cam orice…
Am fiert-o și tot degeaba… :((
Asa-i cu uleiurile astea predominant nesaturate (floare, porumb, soia). Se oxideaza si formeaza o materie lipicioasa. Nu degeaba multa vreme s-au fabricat vopsele pe baza de ulei.
Incearca sa folosesti un praf de ala de desfundat tevi si sifoane, PeakOut parca ii zice, cu grija ca e cam coroziv pt maini si face bulbuci.
Aha, deci acum trebuie să dau jos vopseaua de pe pereții tigăii și nu merge cu șpaclul, că stric tigaia… =))