Moartea nu există? Zi să mori tu!

Am citit recent un articol înfiorător de prost. La prima vedere pare rezonabil, dar apoi – pe măsură ce te gândești la asta – începi să-i înțelegi lacunele. Și desigur că accept să fiu contrazis, însă doar cu argumente de natură științifică…

Robert Lanza, cercetator la Advanced Cell Technology, a dovedit prin fizica cuantica faptul ca moartea nu exista. Cand trupul isi termina „bateriile”, mai raman 20 de wati de „energie informationala”.

Energie informațională? Pe bune? Nu cred. Informația descrie materia sau energia, iar descrierea n-are nevoie de energie ca să existe. De asemenea, nici lipsa informației despre materie sau energie nu presupune lipsa niciuneia dintre cele două componente.

O noua teorie stiintifica demonstreaza ca moartea trupului nu este punctul terminus al calatoriei sufletului, asa cum, de altfel, sustineau si stramosii nostri, dacii.

Nu este pentru că? După ce trupul se stinge, unde rămâne energia aia de 20 de W? Sau, cumva, sufletul ar ocupa acei 20 de W de energie rămasă în suspenie? Ca să vă faceți o idee, creierul uman consumă zilnic mai mult de 20 de W.

Daca un corp este distrus intr-un univers, nucleul energetic de 20 de wati – masurat stiintific – care a facut creierul sa functioneze ca un computer nu se stinge odata cu trupul. Se stie de ani multi ca „energia nu se distruge, se transforma”, iar „fantana energo-informationala” a creierului, cum au numit cercetatorii cei 20 de wati, transcede intr-o nou univers.

Transcende într-un nou univers? Wow, cum s-a determinat asta? Prin măsurătoare exactă? Sigur că nu. Se presupune, doar. Eu presupun, însă, că cei 20 de W nu se pierd, ci se transferă la bacteriile ce consumă – după deces – trupul.  Alimentația înseamnă import de energie.

De restul articolului nici n-are rost mă leg, că e varză. Se sare de la o idee la alta, ocolindu-se argumentele, pentru a rezulta o mare și puturoasă balegă cu pretenții de bășină intelectuală sau cultă, în speță un caz patologic de Spitalul 9.

Dar trebuie să mai remarc ceva. Numele lui Einstein este menționat în mai multe lucrări aberante cu pretenții cvasi-științifice, decât în lucrări de cercetare serioasă și rigidă.

P.S. A observat cineva că acel articol n-are niciun link către nicio sursă științifică credibilă?

P.P.S. Dacă sufletul poate călători în alte universuri după moarte, de ce nu o poate face și-n timpul vieții?

4 Comentarii

 1. Andrei Daniel 09 aprilie 2013 la 13:30 - Raspunde

  Ti se scrutcircuiteaza neuronii! Sau te doare mintea cum zice un prieten!

 2. Ioana 09 aprilie 2013 la 14:01 - Raspunde

  Am citit articolul din pura curiozitate. Recunosc, nu trebuia s-o fac. Stiti ce se intampla cu curiosii…mor repde si raman 20 de w …cica. Sfat: nu-l cititi. Timpul ala nu-l vi-l mai da nimeni inapoi 🙁

  • Robin Molnar 09 aprilie 2013 la 15:03 - Raspunde

   Îmi pare rău că ți-am propus să-ți irosești timpul cu articolul din link. 🙁

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.