Monica Ridzi, PSD

Afiș cu Monica Ridzi în campania electorală, pe vremea când era în PDL

Afiș cu Monica Ridzi în campania electorală, pe vremea când era în PDL

În viață, câteodată ești pus în situația de a-ți alege singur călăul. În practică, am votat cu Monica Ridzi de două ori. Prima dată, ca s-o ajut să se afirme în lumea politică națională, cu speranța că va face ceva bine și pentru Valea Jiului.

A doua oară, am votat-o pentru a ajuta-o să fure. Glumesc, n-am ajutat, doar că, în al doilea mandat pe care l-a câștigat împotriva lui Haralambie Vochițoiu, Monica s-a pus pe furat și a fost prinsă.

Sigur, s-a spus că ea a furat pentru partid (PDL) numai că, după ce a fost condamnată definitiv pentru corupție, Monica a fost exclusă din PDL. Pesemne, n-a furat pentru partid, ci pentru ea.

Astfel, după excludere, Monica Ridzi s-a înscris în PP-DD, ca să fie colegă cu același Haralambie Vochițiou, dat afară din PSD după ce – într-o seară – și-a uitat la un local agenda cu funcțiile și șpăgile pentru care se cotizase.

Acum, Monica Ridzi s-a înscris în PSD, după ce ani de zile ea a luat voturile celor care nici în ruptul capului n-ar fi votat cu PSD, ceea ce constituie un act de mare trădare față de baza electorală care a susținut-o.

Sigur, după condamnarea nu prea vociferată în Valea Jiului, baza electorală a acesteia s-a mai redus, evident, dar gestul său politic este incalificabil.

Pe de altă parte, nu prea ai la ce să e aștepți de la un politician condamnat definitiv, politicienii condamnați nefiind precum condamnații de rând, ci parcă le mai crește o piele groasă ca de hidră, sub care se depune un strat gros de nesimțire ca de seu, de sabia demnității pare a nu-i mai putea împunge.

Sigur, nu ne putem aștepta la onoare între hoți, căci despre aceasta este vorba, dar ar trebui să ne așteptăm măcar la păstrarea unei aparente decențe: după ce, ani de zile, ai luptat contra PSD-ului, nu este permisibil, în nicio circumstanță, și hoț să fii, să te înscrii în PSD.

Nu se face, lovești în societatea civilă și în oamenii care încă mai credeau – chiar nejustificat – în inocența ta.

1 Commentariu

  1. ice4you 21 octombrie 2014 la 14:54 - Raspunde

    Bine ai venit in lumea reala.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.