N-am înțeles care-i faza cu Alba Iulia

Vineri, oligofrenul mitoman din fruntea Guvernului și-a lansat candidatura la președinția României la un restaurant care are intrarea direct într-un sens giratoriu (Adică, atunci când s-a construit giratoriul, i s-a făcut o ieșire care ducea în câmp, ulterior construindu-se și restaurantul: – Hei, câți cetățeni simpli, onești și cu poftă de muncă nu și-au făcut acces auto la drum european direct într-un giratoriu?).

Problema nu este că Victor Ponta și-a lansat candidatura, nu-i prost ăla care cere, este prost cel care dă.

Problema este că DN1 este oricum aglomerat (exact, giratoriul cu restaurantul sunt la DN1 la ieșirea din Alba Iulia spre Sebeș), iar ăștia au venit cu sute (!) de mașini, au aglomerat și mai mult traficul și au blocat, până la urmă, circulația, întrucât cortegiul venea din oraș și, la giratoriu, au ieșit pe rând. Întâi în parcarea restaurantului, apoi pe iarba verde din jur, apoi care pe unde a apucat…

Bun, să zicem că erau mulți, că n-ai ce să faci, că lipsa de curtoazie trebuie să se manifeste în volume mari.

Problema, cu adevărat, este că se putea proceda altfel, fără a fi nevoie de mastodonte și ceaușiste cortegii funebre care să circule pe un drum aglomerat fix când este ora de vârf, să blocheze cirulația vreme de douăzeci de kilometri.

Sigur, când am trecut pe acolo vineri seara, circulația era blocată doar vreme de trei – patru kilometri, dar în spate coloana creștea exponențial (noi am plecat din Cluj în jur de ora 17, iar vârful de maxim al migrației dinspre Cluj este ora 18, vârf care ne-a ajuns din urmă la Alba Iulia, că ne târam pe drum ca melcii).

Asta este de fapt, problema: proasta organizare a dus la risipirea timpului câtorva mii de oameni. Adică, din cauza unui bou, s-au risipit mii de ore din viețile celor care treceau pe acolo și s-au ars sute sau mii de litri de combustibil scumpit, total aiurea. Și este curios cum poliția rutieră a autorizat așa mișcare masivă pentru un om atât de mic, ca să-i încurce pe atât de mulți, la o oară atât de nepotrivită.

Și mai este ceva: Mircea Hava, primarul orașului Alba Iulia, este PDL-ist, nu PSD-ist, fiind omul care a coordonat reabilitarea cetății Alba Carolina, cu bani de la UE și cu alocații de la bugetele anti PSD-iste, chestie cu care PSD-ul n-are nicio legătură.

Mă rog, poate aceasta este și legătura: Alba Iulia este un oraș funcțional, frumușel și închegat și le-ar plăcea bolșevicilor să își asocieze imaginea cu acest oraș de succes. Deci poate asta să fie cauza pentru care Ponta și-a lansat candidatura la Alba Iulia, nu la Târgu Jiu?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.