Neseriozitate

După cum ştiţi sunt un şomer de lux în căutarea unui loc de muncă unde să-şi folosească abilităţile şi aptitudinile atât pentru bunăstarea proprie cât şi a unei companii. Până aici este OK. Însă unele chestii nu sunt OK.

De exemplu asta:

Nu mi se pare OK ca 57% din CV-urile depuse de mine să nu fi fost vizualizate, deşi au fost depuse în termene rezonabile şi când ofertele erau active. Nu ştiu de ce se întâmplă asta, dar mie nu mi se pare OK. Ba chiar încep să cred că site-urile de recrutare îşi copiază ofertele unii de la alţii şi degeaba îţi depui CV-ul la o ofertă clonată dacă angajatorul făcuse oferta pe un alt site, pentru că acesta nu va primi CV-ul tău.

Adică după ce că este oricum destul de greu să-ţi găseşti un job dacă nu ai decât un pic de experienţă te mai şi sapă unii:

 • Fie cei de la site.
 • Fie cei care depun oferte fantomă.
 • Fie cei care nu se uită pe CV-uri după ce, în prealabil, făcuseră oferte valide.
 • Fie toţi.

Mi se pare cam aiurea să nu te uiţi peste CV-uri. Adică la ce ai mai făcut oferta, în primul rând? Sau la ce mai clonează unii ofertele dacă ştiu că utilizatorii nu au şanse de angajare?

Ba, un priete a mai observat o chestie. S-a dus la un târg de locuri demuncă. Şi acolo i s-a spuns aşa, de către o firmă: "Angajăm muncitori necalificaţi." Merge omul la firma respectivă şi patronul îi spune: "Te angajez. Numai că trebuie să ştii să coşi la maşina de cusut." Sau a mers a forţele de muncă şi i s-a spus că de o jumătate de oră au primit o ofertă de angajări de la o firmă. Merge omul la firma respectivă şi vorbeşte cu doamna de la biroul de personal. Cam aşa:

– Bună ziua. În legătură cu angajările…

– Ce? Facem angajări?

– Mă scuzaţi, la forţele de muncă aşa scrie. La revedere.

Şi pleacă. Femeiea aleargă după el:

– Serios. Facem angajări?

– Păi acolo aşa mi s-a spus.

– Păi noi am depus oferta acum două săptămâni…

25 Comentarii

 1. TNH 16 martie 2009 la 09:46 - Raspunde

  Fază tare: în urmă cu vreo 2 ani, deştepţii de la Resurse Umane de la firma unde lucrez au dat un anunţ pe net că se fac angajări. Noi am aflat de la oamenii care tot veneau să lase CV-uri.
  Inutil să mai spun că nu s-a făcut nicio angajare. Probabil trebuiau cheltuiţi nişte bani intr-o anumită direcţie, altă explicaţie nu am găsit pentru anunţ. 🙁

  • Robin Molnar 16 martie 2009 la 09:59 - Raspunde

   :angry: Cred că asta trebuie să fie… Manevre de delapidare… :angry:

 2. TNH 16 martie 2009 la 10:14 - Raspunde

  Am observat că de la o vreme nu mai primesc notificări la comentarii, chiar dacă selectez \”cu notificare\”. E ceva în aer sau am făcut eu vreo greşeală? 😀

  • Robin Molnar 16 martie 2009 la 10:30 - Raspunde

   😯 Îmi cer scuze, ocazional cei de la hosting schimbă nu ştiu ce la funcţia de trimis mesaje şi am fost nevoit să recurg la un truc care, se pare, nu trimite şi notificările… :s Scuze. :s

 3. Mihai Todor 16 martie 2009 la 11:58 - Raspunde

  Bre, e criza, la ce te asteptai? 😛

  Poate azi face o firma anunturi de angajare si maine da faliment 😀

  • Robin Molnar 16 martie 2009 la 14:18 - Raspunde

   :woohoo: Dude, poate stau eu mai rău cu economia, deşi nu cred, dar eu ştiu că atunci când îţi merge rău nu faci angajări, pentru că nu ai cu ce să plăteşti oamenii. 😉

 4. xtall 16 martie 2009 la 14:04 - Raspunde

  Am prins si eu vreo doua job-uri pescuite pe site-urile de recrutare (n-avui ce face, ma manca curiozitatea 😀 ).
  Ideea principala e ca – trebuie sa ai experienta (f. rar accepta fara)
  Ok, experienta a fost, a fost si surpriza pe masura, e plin locul de smecheri, la a nu stiu cata mana te vand (te cam vand), unul are nevoie de cineva, anuntul il da altul, poate sa fie a nu stiu cata mana, ei cauta candidatul ideal (sa spunem, desi e cam aiurea, ideal insemnand ce sa castige ei, in plus, ca si tu treb sa fii doxa) si duce solicitantului de post respectiv candidatul (pentru care primesc ceva, nu putin, mie mi-au cerut in procente deja), daca terta firma, institutie, .. sau ce o mai fi(de asa zisa recrutare), nu e multumita cu cat ii iese la afacere, nu te ia 🙂 cu ei negociezi si normal ca dupa aia nu-ti prea convine)

  • Robin Molnar 16 martie 2009 la 14:20 - Raspunde

   😯 Cam multe greţoşenii umane într-un singur comentariu… 🙁 Ce ţi-e şi cu firmele acestea de intermediere… :s Puii mei, întreb şi eu ca dobitocul: da\’ cu potenţialul omului cum rămâne? :s

 5. xtall 16 martie 2009 la 14:19 - Raspunde

  De fapt era un fel de subcontract, o misculatie, adica ei ma angajau, eu figuram in acte ca sunt angajat la ei, si tot ei m-ar fi trimis (detasat) sa lucrez la ala (care de fapt el avea nevoie de job), suma integrala ptr job ii revenea firmei care ma angaja, el ma platea, nu ala principal (si normal ca-si trageau serios partea)
  Se fac tot felul de scheme. B)

 6. victorblog 16 martie 2009 la 15:31 - Raspunde

  Aceeaşi problemă am avut-o şi eu la ejobs. Sunt înscris de aproape 2 ani. Am trimis o grămadă de e-mailuri, dar cred că au fost vizualizate doar 10.
  Am primit 3 oferte de interviu, dintre care niciuna nu s-a concretizat (vina mea pentru că am vrut exclusiv part-time).
  Prin Braşov există cerere, dar pretenţiile sunt mari (tu având masterul făcut nu văd să ai probleme). La fel şi în Bucureşti, există o grămadă de cereri.
  Încă nu mi-am pus problema ce voi face după facultate (mai am vreo 2-3 luni), dar sper…
  Chiar că, de ce nu vii într-un oraş mai mare? Braşov (te aştept la o bere), Bucureşti?

 7. xtall 16 martie 2009 la 18:29 - Raspunde

  Cred ca tot personal e bine sa incerci, cu firmele de plasament nu prea am incredere (in ale noastre cel putin, desi poate nici altii nu-s mai breji dar e altceva e cand o faci personal, te duci si la interviu cu tupeu ca nah trebuie sa dai si peste ei, unora le place atitudinea)
  In UK nu ai incercat ? e si acum loc grupa mare (domeniul meu ma refer, adica, Security/ Service engineer)
  As avea si acum loc dar nu-mi prea-mi mai arde de umblat, mi-am facut un rost, PF + job = ok, e cam tardiv sa ma aventurez, sa fi avut pana in 30 o zbugheam de nici praful nu se mai vedea din urma mea B) (acum sincer nici nu prea ma mai intereseaza, poate in mod cu totul exceptional, dar neaparat cu familia, ceea ce e cam dificil).

  • Robin Molnar 16 martie 2009 la 19:15 - Raspunde

   🙁 În UK nu avem drept de muncă. Găsisem ceva în Irlanda de Nord, dar salariul era extrem de mic. 😯

 8. Mihai Todor 16 martie 2009 la 21:28 - Raspunde

  Moshule, chiar azi ma interesam de doctorat in Olanda. E platit de ei pentru ca toate reprezinta proiecte de cercetare finantate de diverse firme. Rasfoieste si tu site-ul [url=www.ewi.tudelft.nl/live/pagina.jsp?id=8d4be163-96de-43b7-ad01-d8ea26ebe1b1&lang=en]asta[/url]. Mie mi se pare interesanta oportunitatea de a face un doctorat acolo. Pot sa ma inscriu direct la doctorat pt. ca am facut facultatea pe regimul vechi (5 ani). Chiar voi incerca sa depun CV-ul la cativa profi de acolo. Am si o amica care momentan studiaza acolo si ea m\’a chemat. Nu stiu daca o sa imi iasa si mie, dar merita incercat. SI nu sunt singurii care au oferte de astea.

  Daca nu iti iese pasenta in UK, incearca si in alte parti. Si astia pe care i-am mentionat au proiecte extrem de interesante legate de wireless… Nu te da batut. Dupa discutia de azi cu amica asta a mea am ajuns la concluzia ca nici nu are rost sa mai imi bat capul cu un masterat care e pe bani cam peste tot…

  • Robin Molnar 17 martie 2009 la 07:58 - Raspunde

   :woohoo: Eu oricum vreau să lucrez. :woohoo: Aia este prioritatea numărul 1. :woohoo: Nu de alta dar poate mi-oi face şi eu o familie… :woohoo:

 9. xtall 16 martie 2009 la 21:41 - Raspunde

  Hai bre B)
  vara-mea e sefa de supermarket in Londra, e de vreo 8 ani acolo si n-are nici acum acte in regula, ceva are ea dar nu mie prea clar ca e si ok, daca ma apuc de povestit te crucesti 😀 😀 nu degeaba muierea-i dracu.
  Si apoi cu vizita merge, contractul conteaza, la tine oricum e altceva B) nu se merita sa risti ca nu castigi nimic. Cauti joburi ca nu te duci doar ptr unul, doar de o fi la sigur, te programezi la interviuri, dai telefoane, probe si daca merge contract si gata, imi pare rau ca nu-s mai tanar 😀 au foarte multe oferte in domeniu, e imposibil sa nu gasesti, sunt cei mai securizati si se vor dezvolta foarte mult pe partea asta.

  • Robin Molnar 17 martie 2009 la 07:59 - Raspunde

   😆 Da, dacă mergi cu familia e OK. Dacă nu… 😉

 10. Mihai Todor 17 martie 2009 la 07:10 - Raspunde

  \”nu degeaba muierea-i dracu\” 😆 😆 😆 Ce bine-ai zis-o 😆

 11. Mihai Todor 17 martie 2009 la 09:48 - Raspunde

  @Robin: Is fomei destule si in strainatate. Culmea, gasesti si romance destule (ca deh, noi avem cele mai faine fomei… noi adica ardelenii 😛 )

  • Robin Molnar 17 martie 2009 la 12:36 - Raspunde

   :woohoo: Nu e vorbe de femei, ci de stabilitate… :woohoo:

 12. Mihai Todor 17 martie 2009 la 15:08 - Raspunde

  Stabilitate… Daca vrei stabilitate, ia-ti o virgina 😛

  • Robin Molnar 17 martie 2009 la 16:12 - Raspunde

   :woohoo: Nu, mersi. :woohoo: Mai bine singur decât frecat la mentă… 😉

 13. 314ra2 30 martie 2009 la 15:25 - Raspunde

  I’ve got a job for you dude.
  Call me sau raspunde la telefon daca vrei detalii. >:)

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.