Nesimțit în tren

Atât poate poporul nostru nepăsător. Nici în cot nu-l doare de proprietatea altcuiva, de următorul care va folosi un bun sau servici și cred că, într-un fel, suntem precum extratereștrii ăia de consumă toate resursele unei planete, după care se mută pe o alta, spre a-i devora resursele.

Așa și noi. Folosim neglijent orice bun sau serviciu, după care ne plângem că e nașpa, sau că cineva, altcineva, a folosit într-un mod impropriu acel bun sau serviciu. Și-acum să vă spun de tren. Nu credeam că mai apuc să merg într-un tren atât de OK în România.

A avut el întârziere de o oră și jumătate, dar trenul era OK, locomotiva se stricase. Și, cum să spun, vagoanele erau absolut OK. O să pară grețos, dar WC-ul era atât de OK încât chiar te puteai căca în el, pardon de expresie. Pe bune. Adică era mai curat decât în 80% din crâșmele din România.

Foarte interesant este că de la București la Cluj, săpunul n-a fost furat, unul rotund și mic, ceea ce este, totuși, demn de menționat. Mai mult, oricât ar părea de incredibil, vagoanele erau reconstruite în România, la Atelierele Grivița. Cum să spun? Aveam până și priză la laptop! Deci trenul era decent, o plăcere să mergi cu el! Era super OK și avea, cred, și vagon restaurant. Că era unul c-o legitimație care se plimba pe acolo cu un coș de gustări, alb, îmbrăcat la cămașă călcată.

Eh, dar normal, fiind în România, unii s-au găsit să doarmă cu picioarele pe banchete, sau cum s-or chema scaunele alea de o persoană. Așa dezgust m-a luat când le-am văzut încălțările jegoase pe scaunele acelea altminteri curate, de nu pot să vă descriu.

14 Comentarii

 1. Molnar Bianca Andreea 12 mai 2010 la 01:53 - Raspunde

  Eu ii dadeam un sut in fund de sarea ca ars! =D 👿
  Eu ma iau si de nemernicii care fumeaza in spitale (cred ca sunt singura care face asta).
  La moarte cu ei! =D

  • Robin Molnar 12 mai 2010 la 14:21 - Raspunde

   =D La cât ești de blândă să nu crezi că mă mir. =D

 2. Gogu Vasile 12 mai 2010 la 06:55 - Raspunde

  Nu poti sa schimbi mentalitatea romanilor.

 3. patuturi 12 mai 2010 la 07:09 - Raspunde

  Romanii tot romani. Poti sa aduci ceva frumos si noi stricam imediat! Ne pricepem.

 4. ocsike 12 mai 2010 la 13:14 - Raspunde

  În afară de faptul că scaunele alea sunt cam țepene, îs chiar ok, Am fost și eu impresionat, anul trecut, când am venit de la București (din Thailanda), dar cu un alt tip de vagon. În acele vagoane mai era problema cu locul de bagaje.

 5. Raluca 12 mai 2010 la 13:14 - Raspunde

  Da tocmai asta e problema!! La nivel de mentalitate..degeaba vrei sa schimbi daca nu ai cu cine..bn ca ne uitam la altii peste gard ce masini au, dar ce fac pt ele si cum se comportan u stim sa vedem!

 6. Ana 12 mai 2010 la 16:22 - Raspunde

  Perfect de acord cu Mihai Todor. Lumea injura CFR-ul ca trenurile sunt murdare. Am spus-o de nu stiu cate ori ca la partea asta, eu nu sunt de acord ca CFR-ul merita injuraturi. Merita injuraturi pentru ca au trenuri lente. Dar trenurile astea pleaca curate de la capat. De fiecare data cand am plecat din Bucuresti, eu m-am urcat intr-un vagon curat, de multe ori inca mirosind a proaspat spalat, cu baia curata, cu sapun lichid si doua suluri de hartie igienica, unul din ele pus pe marginea chiuvetei pe post de hartie de sters pe maini.

  Din pacate, multi dintre cei care calatoresc cu trenul inca nu s-au dat jos din pom. :flame:

 7. Mihai Todor 12 mai 2010 la 21:21 - Raspunde

  Mdeh, degeaba îmbunătățești condițiile dacă nu poți educa populația…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.