Nici lighioanele nu mai sunt în siguranță în țara lui Brambură Vodă

Halucinant!

Chiar dacă zimbrul aflat în regim deschis şi semi deschis este protejat de lege, la Bucşani, impunătoarele animale ar putea fi vânate pentru a rentabiliza Zimbrăria “Neagra”. Măsura a fost anunţată chiar de conducerea Direcţiei Silvice Dâmboviţa, care în acest moment încearcă alături de ICAS Braşov şi Facultatea de Silvicultură din Braşov, să obţină aprobările pentru a cuprinde Zimbrăria “Neagra” în fondul de Vânătoare Bucşani. Măsura a fost gândită după ce s-a stabilit că există un număr prea mare de exemplare, raportat la suprafaţa ţarcului. În momentul de faţă, Zimbrăria “Neagra” dispune 50 de zimbri, în condiţiile în care are o suprafaţaă de 40 de hectare, care ar fi suficientă pentru 30 de exemplare.

Adevărul

Desigur, ar putea să ia douăzeci de zimbri de la zimbrăria Bucșani și să-i aducă la Rezervația de Zimbri de la Hațeg – Slivuț care are doar opt zimbri și, la fel, are patruzeci de hectare de rezervație. Cum ar veni, împart cei cincizeci și ceva de zimbri pe care îi avem, și pe care ne chinuim de șaptezeci de ani să-i înmulțim, și să-i împărțim în două rezervații de câte patruzeci de hectare.

Desigur, rezervațiile știu una de alta, autoritățile știu, doar că planul este altul: niște șmecheri încearcă să vâneze și să deguste niște care fragedă de vită blândă și masivă.

Îi lăsăm?

Păi, dacă banul – ca justificare la orice – este argumentul suprem, propun să topim și Cloșca cu Puii de Aur din tezaurul de la Pietroasele, să tăiem Gorunul lui Horea și să-l vindem la un gater – ca să aibă primăria bani de ajutoare de încălzire – și să vindem în bazar la Istanbul toate exponatele de prin muzee, că nu e ca și cum ele ar fi pe profit.

Domnule, dacă nici animalele protejate de lege nu-s în siguranță în rezervații, cred că este cazul să ne indignăm.

Nu știu, mie mi se pare că ajungem în situația jafului dezolant al anilor 1950, că acum se justifica un parteneriat public-privat pentru orice, așa cum acum șaptezeci de ani sovromurile ne despuiau de tot ce aveam.

Nu e bine, domnilor, nu e bine.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.