Nu doar mortul e de vină, ci și prostul!

În cazul lui Ionuț Anghel, decizia nedefinitivă este:

Administratorul firmei care deținea terenul pe care a fost ucis de câini Ionuț Anghel în septembrie 2013 a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare și la plata a 2,4 milioane de euro despăgubiri pentru familia băiatului.

De asemenea, două persoane juridice au fost condamnate pentru ucidere din culpă – firma care deține terenul și Administrația Domeniului Public Sector 2. Cele două entități trebuie să plătească fiecare câte 300.000 de euro, amenzi penale, către bugetul local.

Digi24 HD

Nu cu decizia propriu-zisă am treabă, întrucât nu comentez deciziile instanțelor, dar mie mi se pare că omul pe al cărui teren s-au aciuat câinii a picat de prost și o să ne ia și pe noi cu el.

De ce? Simplu!

Să zicem că aș avea un teren intravilan, pe care s-au aciuat niște câini. Ce pot face? Sun la ecarisaj să vină să-i ia. Dar nu pot să le fac nimic, pentru că legea-mi interzice. Sigur, dacă cei de la ecarisaj nu-și fac treaba, ca simplu cetățean, sunt expus.

Desigur, se poate aprecia că, dacă am chemat ecarisajul, mi-am făcut treaba. Dar poate că instanța nu va aprecia așa, deci practic se merge pe principiul că ecarisajul este de vină și că trebuie să plătească din banii pe care nu-i are către primăria care susține financiar ecarisajul.

Adică tot prostul cu terenul plătește, desigur, deși câinii trebuiau prinși de către echipele de la ecarisaj, care ecarisaj nu pățește nimic, fiindcă nu-i putem lua boii de la bicicletă, pentru că ne umplem, iarăși, de câini.

Deci singurul care plătește este cel pe terenul căruia s-au aciuat câinii, nu cei care îi și aveau luați pe acte și nu cei care, în acte, se ocupă fix de prinderea câinilor.

Vă dați seama că, în ritmul acesta, dacă vine o furtună de vară și un copac cade peste o parcare de supermarket, de vină va fi cel care deține terenul, nu cel care trebuia să toaleteze copacul, nu?

Asta-i ca faza cu accidentele auto din anii 1990, când mergeai noaptea cu mașina și accidentai un cal (pentru că nici drumurile noastre nu sunt iluminate) și tot tu era de vină că nu l-ai văzut (cal negru, noaptea, pe fundal negru), nu ăla de-și lăsa calul liber pe drum, și nici ăia de se ocupau de drum.

Acum, nu doar mortul e de vină, ci și prostul!

1 Commentariu

  1. Cristi 30 mai 2015 la 13:11 - Raspunde

    Păi și bunica bețiva și neglijentă? Ea n-are nici o vina? Și de unde sumele astea? Cred că de fapt ar fi trebuit acuzat doar câinele vinovat și condamnat conform legii și atât nu?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.