O fetiță a murit de turbare

O fetiță a murit de turbare. Nu mă voi folosi de clișee de genul “în România anului 2012…” ca să evidențiez ceva, nu văd ce mai poate fi neclar în această poveste.

Familia a dus fetița la trei medici, după ce a fost mușcată de câini, dar niciunul dintre medici, nu mai vorbim de asistente, nu i-a spus familiei că trebuie să vaccineze fetița împotriva rabiei.

Amu, pe de-o parte, eu știu de când eram copil că dacă mă mușcă vreun animal trebuie să fac vaccinul antirabic, iar părinții nu sunt medici, nici măcar n-au studii medii. Dar tot știau ce e de făcut. Cred că și familia fetiței putea ști. Vreuna dintre rude care a auzit că fetița a fost mușcată putea să le spună, vreun vecin, oricine.

No, cum ar veni, nepăsarea medicilor și ignoranța familiei au ucis un copil.

Pe de altă parte, m-am înfuriat când am auzit la știri că medicii sunt vinovați de neglijență. Sunt, deja, cu un picior afară de pe poarta pușcăriei pe care ar merita-o. După mine, ceea ce au făcut medicii se cheamă neglijență criminală, pentru că cineva a murit, nu doar a suferit leziuni.

No, cum ar veni, nesimțirea instanței și neputința familiei au omorât și justiția din cazul morții unui copil.

Și nu știu să spun. Oare ce doare mai tare? Că a murit o copilă? Sau că și alții vor muri?

4 Comentarii

  1. TNH 03 martie 2012 la 10:57 - Raspunde

    Eu n-am ştiut că trebuie să faci vaccin antirabic dacă te muşcă vreun animal. Ştiam doar că trebui să faci vaccin antitetanos dacă te înţepi în cuie sau alte metale ascuţite, chiar dacă ţi se pare că nu prezintă urme de rugină.

  2. cetetean 13 august 2012 la 13:55 - Raspunde

    Numai parintii si medicii stiu care-i adevarul. Parintii spun acum ca e vina medicilor ca n-au facut vaccin antirabic, iar medicii spun ca parintii nu au spus ca a fost muscata de caine. Cainele era in curtea casei, deci al lor. Nu e exclus ca parintii sa nu fi spus nimic ptr. a evita eutanasierea cainilor. Daca lucrurile au fost asa, e vina lor. In schimb daca medicii nu au facut vaccinul din neglijenta, stiind de muscatura de cine , atunci e vina lor. Si ar fi cazul ca lumea sa se lepede de iubirea asta prosteasca de caini: vedeti ca si un caine tinut in curte musca si te poate omori. Dar daca mai exista oameni sa prefere un caine in locul unui copil, atunci poate nu merita sa aiba copii. Eu n-as tine un caine linga copilul meu: au fost atitea cazuri de stapini (adulti si copii) omoriti de propriul caine.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.