Politicieni care ne aduc în pragul morții

Aseară vuiau televiziunile cu o știre cum că o româncă a anunțat pe Facebook că se sinucide, știrea fiind orientată spre femeie și folosirea unei rețele de socializare, în timp ce știrea, de fapt, ar fi fost alta.

După cum povestește doamna, avem o serie de vinovați pentru disperarea femeii:

2. Lucia Ana Varga care a fost mentinuta in functie si acum este deputat datorita mie. Si care nu m-a lasat sa-mi castig painea pentru mine si familia mea.
3. Florin Prisacaru din cauza caruia mi-am vandut casa si am ajuns in pragul saraciei. Incurajat de Varga, Prisacaru a deturnat fonduri de la primarii si nu mi-a platit lucrarile pe care le-am realizat pentru acestea lurari castigatoare, deturnand fondurile in folos propriu
4. Ilie Bolojan, cu ascendenta fulminanta: Prefect de Bihor, Secretar General al Guvernului si acum primar al Oradiei. Acum lucreaza cu firme de familie si-a uitat vechii colaboratori care azi mor de foame.
5. Adrian Domocos, primar de Beius, care s-a folosit de informatiile mele pentru a ajunge in scaun si apoi nu mi-a platit lucrarea pe care i-am facut-o si pentru care a castigat finantare de 5 miliarde de lei vechi. Tot incurajat de Varga bineinteles.

Sursa

Bine, știam că politicienii își bat joc de oameni, nu mă îndoiam de asta, dar când lista este atât de nominală, parcă ar fi nevoie ca cineva să se apuce să o investigheze. Sigur, se poate la fel de bine ca femeia să fi jucat cartea răzbunării cu cei implicați, ei asta vor spune după ce-și vor fi schimbat declarațiile de două ori, dar dacă sunt acte pe faptele descrise, atunci ar trebui luate măsuri.

De fapt, știrea nu era: “O româncă a anunțat pe Facebook că se sinucide”, ci: “O româncă a fost adusă în pragul disperării de niște politicieni corupți”. De fapt, ce încerc să spun este că ar trebui să explorăm mai puțin povestea femeii și să explorăm mai mult faptele constatate.

Prin faptul că povestea a fost prezentată ca fiind despre femeie, iar nu despre faptele constatate, eu cred că presa deja i-a spălat pe jumătate pe cei implicați. Nu?

4 Comentarii

 1. Mihai Todor 13 mai 2011 la 18:13 - Raspunde

  Ne modernizam bre, ce mama dracu’. Cat de curand o sa avem suiciduri live pe Facebook. Probabil tre’ sa imi fac stocu’ de popcorn.

  In rest, daca pe tipa o dus-o capu’ doar cat sa faca afaceri cu terminatii astia, atunci nici nu ma mira ca o luat-o pe ulei. Daca tot vroia sa-i dea in gat, de ce nu s-a dus direct la un ziarist? Ah, stai, nu ar fi bagat-o nici dracu’n seama, ca daca nu implica suiciduri, futaiuri si telenovele, nu se vinde…

  LE: Ai idee, o comis-o sau inca e intreaga?

  • Robin Molnar 13 mai 2011 la 23:26 - Raspunde

   E bine, n-are treabă. Sau are, că n-are cu ce hrăni copiii. Cât despre mediul virtual ce să spun? Ogrish.com live nu e chiar așa departe. Asta dacă nu cumva există deja.

 2. joita lucian 13 mai 2011 la 21:06 - Raspunde

  Cum poti spune asa ceva despre alesii neamului:)….!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.