Presa aia care ar trebui să informeze

M-am culcat devreme și m-am trezit târziu, probabil mă pândea o răceală sau ceva. Însă când m-am trezit, eram apăsat de un regret destul de greu și de dureros, cu privire la calitatea actului de presă.

Astfel, din cauza calității îndoielnice a actului de presă, oameni educați, de bună credință și citiți, au ajuns să aibă păreri dubioase, precum:

  • Nu s-a descoperit niciun virus care provoacă HIV/ SIDA, ci este un efect al unor medicamente. Sigur, virusul există, dar răul făcut de presa dezinformatoare este deja făcut.
  • Plătim dolari grei către SUA pentru că nu vrem să le folosim cerealele modificate genetic. Ceea ce ar fi cam greu de tradus într-o exprimare de timp tratat comercial. Sigur, așa ceva se întâmplă, dar nu sub forma specificată de presă. Plătim indirect, da, nu direct.

Mă rog, aș mai avea câteva exemple, dar cred că ați prins ideea și, mai departe, cred că înțelegeți implicațiile. Căci dacă nu ne putem baza pe informațiile care ne parvin din varii surse, atunci pe ce ne putem baza? Și oare câte păreri dubioase am și eu? Oare mă ajută blogul ăsta să scap de ele?

Cert este că nu putem să le știm pe toate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.