Spamul de pe LinkedIn

După părerea mea rigidă, LinkedIn este o rețea de socializare pentru profesioniști. Astfel, în cercul meu de conexiuni din acea rețea, nu accept decât oameni cu care am avut contact profesional.

Am ținut să precizez asta în special pentru sumedenia de specialiști în branding online și alte asemena specimene de indivizi dubioși care n-au lucrat profesionist nicio zi din viața lor și care țin să mă adauge în listele lor, deși n-am colaborat niciodată cu nimic.

No, io asta nu înțeleg. De ce l-ai adăuga în lista ta de mii de conexiuni pe unul cu care n-ai lucrat niciodată? Ca să ce? Și, mai mult, de ce s-ar asocia ăla cu tine, dacă nu vă cunoașteți?

Nu, serios, care-i faza? Am ajuns să salivăm la gândul că vom monetiza și asta? Și ce fel de profesionist are o atitudine neprofesională (fiindcă asta este o atitudine neprofesională)?

8 Comentarii

 1. Joita lucian 12 decembrie 2011 la 16:02 - Raspunde

  Habar nu aveam ce inseamna aia…ca am avut o gramada de cererei de p-e site-ul ala…si eu am crezut ca e vre-un “carcalete” -virus de tot insista!:))

 2. Nora Vaum 12 decembrie 2011 la 18:12 - Raspunde

  Io încă nu am cont acolo dar bănuiesc că nu ratez multe.

 3. Mihai Todor 12 decembrie 2011 la 20:41 - Raspunde

  Mă, e bine să ai cât mai multe contacte pe acolo, în special HRiste și recruiteri de la companii la care ai vrea să ajungi în viitor. Nu știi niciodată când vei vrea sau vei fi nevoit să îți schimbi jobul și Linkedin e cea mai bună sursă de contacte. Cu cât ai mai multe, cu atât mai bine. Oricum, nu te obligă nimeni să interacționezi cu ei, cât timp nu ai nevoie 😉

  În schimb, nu sunt nici eu de acord cu ăia care dau add la nimereală, ca pe FB…

  • Robin Molnar 13 decembrie 2011 la 20:07 - Raspunde

   Îți dai seama că n-am nicio jenă să colaborez cu HR-iste. Nu despre ele e vorba. 😉

 4. relansat 14 decembrie 2011 la 11:51 - Raspunde

  Am facut si eu greseala de a-mi deschide cont acolo. Primeam in ultimele saptamani notificari peste notificari. Le-am bagat la block adress si am lamurit-o.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.