Sponsorii bătăii de la Cluj

Vizavi de bătaia fotbalistică de la Cluj s-a scris ceva. A scris și Mihnea Măruță, a scris și Zicu, a scris Liviu, Gabriel, au mai scris și alții. Totuși, țin să mai punctez și eu câteva chestii:

 1. Portarul, cel care a dat primul pumn, n-are ce căuta pe stadion. Nu e fair play, nu e demn, trebuie scos afară în șuturi. Și lăsat acolo, afară.
 2. S-a vehiculat că ăla care a dat gol s-a bucurat aproape de galeria adversă, ofticându-i. Cei care ar fi în stare să facă moarte de om pentru o competiție fundamental sportivă n-au ce căuta pe stadion. Și aici mă refer la suporteri.
 3. Ca să n-o lungesc nenecesar, îmi permit s-l citez pe Mihnea:

  Paszkany, Walter, Andone, Niculescu, Cadu, Bornescu şi voi, ăia care vă găsiţi sensul vieţii strigând “Pizdelor” de sus, din peluză, ăsta nu e oraşul vostru.

Dar mai e ceva. Toate acestea se întâmplă pentru că sponsorilor competiției nu le pasă de ceea ce se petrece cu adevărat pe stadion, câtă vreme ei își văd reclamele afișate și, cu părere de rău, cred că este corect să-i numesc patronii violenței sportive de la Cluj.  Sau sponsorii bătăii, dacă vreți.

Astfel, adevărații vinovați, cei care bagă bani în bătaia publică de pe stadioane pentru a-și afișa siglele, sunt (în ordinea apariției din video-ul de mai sus): Cosmote, Nike, Banca Transilvania (banca mea de suflet, fir-ar!), Devin, Ageximco, Scutul Negru, UTI, Pepsi, Consiliul Județean Cluj (vă dați seama de implicații?), Romprest, LunchBox, Iulius Mall, Roxer Grup Xerox, Artis, Radio România Actualități (?), Jidvei, o companie de imagistică medicală (ce potrivit!), Jamgosine (?), Bet365.com, Acuarela, CupaCorporațiilor.ro, Bose, VIO Grup și alții pe care, cu toată bunăvoința, nu i-am putut desluși.

Dacă ei ar impune niște standarde de comportament, astfel de incidente ar fi de domeniul trecutului. Nu înțeleg de ce n-o și fac, totuși. Ce câștigă de aici? Cine câștigă de aici? În niciun caz civilizația sau sportul. Oricum, sper că prin nominalizarea lor voi ajuta la producerea unei schimbări benefice. Sau sunt prea optimist?

4 Comentarii

 1. joita lucian 12 mai 2012 la 08:02 - Raspunde

  Uite de-asta nu ma uit eu la fotbal..nu mai bine ma relaxez citind pe un blog decat sa ma uit la …arte martiale…daca vreau arrte martiale dau pe fight club..acolo sunt organizate si ca la carte!

 2. Mihai 12 mai 2012 la 11:34 - Raspunde

  eu l-as da afara definitin din fotbal pe portar. Clar nu are ce cauta pe teren. Stiu, fotbalul e departe de a fi un sport fair-play, dar nici sa te apuci sa sari la bataie pt ca nu esti in stare sa-ti controlezi nervii.

  • Robin Molnar 21 mai 2012 la 20:05 - Raspunde

   Nu poți să-l dai afară, că are contract pe bani și banul domnește.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.