Trădarea lui Darius Vâlcov

Pe scurt, Darius Vțlcov minte cu nerușinare, să vedeți de ce. Zilele trecute, România i-a solicitat Comisei Europene o derogare de la regula care spune că niciun stat membru UE nu poate avea un deficit bugetar mai mare de 3% din PIB.

România a cerut acei bani pe motiv că vrea să se înarmeze, că nu se știe, iar Comisia a refuzat.

De ce a refuzat Comisia, adică ce ascunde Darius Vâlcov?

La nici o lună de la adoptarea bugetului pe 2015, România spune că e vecină cu Ucraina și are nevoie de bani. Dar eram vecini și-n 2014, când s-a realizat bugetul. Se știa că avem nevoie de bani de apărare și-n 2014, nu este ceva nou. Atunci de ce Darius Vâlcov nu i-a alocat? Pentru că Darius Vâlcov a preferat să consume bani pe proiecte de infrastructură din bugetul de stat, în loc să folosească bugetul controlat al Uniunii, după care tot el s-a dus să ceară voie să mai facă rost de niște bani, cică pentru arme.

Cum ar veni, în loc să ia de la UE bani monitorizați și curați de corpuție, Darius Vâlcov a preferat să cheltuie bugetul pe infrastructură și corupție, deși era perfect posibil ca Vâlcov să cheltuie bugetul pe apărare și să ia bani de infrastructură de la UE.

Astfel, în loc să folosească bani verificați de la UE, Vâlcov a procedat invers, încercând să câștige pe două fronturi: să cheltuie bani neverificabili (și generatori de șpăgi) pentru infrastructură, după care România să se împrumute de bani pe care să-i cheltuie în contracte dubioase generatoare de șpăgi, pentru apărare.

În timpul ăsta, noi stăm în chiloți în fața adversității, pentru că Vâlcov nu a vrut să aloce bani pentru armată câtă vreme nu s-a putut fura din banii pentru infrastructură.

Și vreau să fie foarte limpede: Comisia Europeană a spus clar: nu se acceptă un deficit mai mare de 3% din PIB decât pentru chestii generatoare de PIB, gen autostrăzi. Tancurile nu generează prea mult PIB, și nici gloanțele.

Practic, dacă vroia, Darius Vâlcov putea folosi banii onest, pe arme, și putea să se împrumute de bani pentru infrastructură, întrucât Comisia ar fi fost de acord cu aceasta.

Dar nu, Darius Vâlcov preferă să arunce cu noroi mai de grabă decât să admită că este cel puțin incompetent, dacă nu chiar corupt trădător de neam și țară.

P.S. Cu Darius Vâlcov am mai avut de-a face:

Senatul respinge necesitatea informării alegătorilor despre datoriile la stat a candidaților la alegerile parlamentare sau locale.

O nouă listă a rușinii

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.